Skip to main content

Halvor Egner Granerud med andreplass i hoppukeåpningen

Halvor Egner Granerud gjorde to solide hopp i onsdagens konkurranse i Schattenbergbakken.

Halvor Egner Granerud gjorde to solide hopp i onsdagens konkurranse i Schattenbergbakken.

Foto: Geir Olsen/NTB

Halvor Egner Granerud landet på 133 meter i finaleomgangen, og tok med det 2.-plassen i Oberstdorf. 

Robert Johansson ledet hoppukerennet i Oberstdorf etter første omgang. Et hopp på 135,5 meter ga ham 4,6 poengs ledelse til Asker-hopperen Halvor Egner Granerud. Marius Lindvik lå på fjerde plass etter en stor norsk omgang i Schattenbergbakken. 

– Jeg fikk unnarennet i trynet, men ellers var det greit, sa Granerud humoristisk etter et lite pinlig fall i enden av sletta etter sitt hopp på 132 meter, førsteomgangens neste lengste.

– Det var en drømmestart. Nå har vi tre hoppere som er øverst på lista, sa hopptrener Alexander Stöckl til Viaplay etter første omgang.

Granerud holdt stand

Ryoyu Kobayashi vant åpningsrennet i den tysk-østerrikske Hoppuken foran tre nordmenn. Halvor Egner Granerud og Robert Johansson ble nummer to og tre.

Kobayashi fra Japan hoppet seg opp fra 5.-plass med et monsterhopp på 141 meter i finalen. Han seiret 2,8 poeng foran Granerud, 3,4 foran Johansson og 5,7 foran Marius Lindvik på en stor norsk hoppdag.

Halvor Egner Granerud gjorde to solide hopp under onsdagens renn i Schattenbergbakken.

Halvor Egner Granerud gjorde to solide hopp under onsdagens renn i Schattenbergbakken.

Foto: Geir Olsen/NTB

Etter første omgang var det tre nordmenn blant de fire beste. Johansson ledet foran Granerud, mens Lindvik var nummer fire. Hjemmefavoritt og verdenscupleder Karl Geiger på 3.-plass var alene om å splitte den norske trioen.

Man gikk ned en avsats på farten etter at den slovenske hoppukedebutanten Lovro Kos landet på 139,5 meter som sjette siste hopper i finalen. Det hindret ikke at Kobayashi hoppet 141 meter som neste hopper, og dermed gikk man ned til avsatser til.

Lindvik strakte seg til 137,5 meter, men fartskompensasjonen holdt ikke mot Kobayashi. Da verdenscupleder Karl Geiger landet på 131 meter, gikk man opp til avsatser igjen før de to siste skulle utfor.

Granerud hoppet altså 133 meter og Johansson 131. Det holdt ikke mot Kobayashi, men til pallplass. Til tross for andreplassen var ikke Granerud helt fornøyd med egen innsats.

– Det var vått. Jeg er ikke så fornøyd, egentlig. Jeg synes førstehoppet er all right, andrehoppet er dårlig. Jeg blir litt skeiv. Jeg kjenner jeg har mye å gå på, sa en skuffet Granerud til Viaplay.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.