Skip to main content

Hålke på land – men fjordisen er trygg

ISSJEF: Harald Bøysen leder avdelingen som sjekker fjordisen, snart kan tas i bruk for turgåere.

Skiftende temperaturer gir «veldig gode holkeforhold», ifølge meteorologen. Samtidig har fjordisen blitt tykk – og trygg.

– Det var meldt kaldt vær, men skyene ødela kuldefesten. Når de legger seg som et lokk over området holder energien seg her nede, forklarer Rafael Escobar Løvdahl.

Han tror skiftende temperaturer vinterstid kan bli en varig trend fremover.

– Onsdag blir det kaldere igjen, men et nytt lavtrykk torsdag kan gi snø, sludd eller regn, litt avhengig av hvor du er, sier han.

Og det blir ikke «bedre» fremover heller, med «nedbør og kulde om hverandre».

– Det er veldig gode hålkeforhold, og da er det ikke lett for noen å tilpasse føret, sier Løvdahl.

LES OGSÅ: 

Nå renner det inn med klager på dårlig strøing

Tomt for brodder resten av vinteren  

– Kjettinger er ikke alltid best

Klart torsdag

På fjordisen derimot, har Isoppsynet i Bærum kommune startet jobben med å legge til rette for utfart.

– Vi merker løypene nå, og regner med å være ferdige med en rundløype på ni kilometer til helgen. Før det vil vi ikke gi klarsignal, sier driftsleder Harald Bøysen.

ONSDAG: Isoppsynet i Bærum kommune merket rutene på isen med grantrær. Michael Langballe og Steinar Hammerstad.

Han opplyser onsdag ettermiddag at isen vil være merket, og farbar, fra torsdag morgen eller formiddag.

– Folk kan selv sjekke status ved å ringe Istelefonen på 800 81 818, forteller Bøysen.

DEBATT: Vinteren kommer hvert år

Isen vil i år bli åpnet for ferdsel cirka to uker senere enn i fjor. Da meldte Isoppsynet at Nå er fjordisen endelig trygg 18. januar.

I år som tidligere år blir fjordløypen, med utgangspunkt fra Solvik, Sjøholmen eller Storøyodden, merket med gamle juletrær.

Nå håper Bøysen på knallvær og mange mennesker på isen fremover, men understreker:

– Det er hvert sitt ansvar å ferdes på isen. Vi anbefaler folk å ha med ispigger for sikkerhets skyld, sier han.

Les flere artikler