Skip to main content

Håkon (22) er verdensmester i dataspillet World of Warcraft

VINNERLAGET: Håkon Walberg (i midten) ble sist søndag verdensmester i dataspillet World of Warcraft. Her med laget som foruten Walberg består av to fra Danmark, en fra Finland og en fra England.
VINNERLAGET: Håkon Walberg (i midten) ble sist søndag verdensmester i dataspillet World of Warcraft. Her med laget som foruten Walberg består av to fra Danmark, en fra Finland og en fra England.

– Jeg så ikke akkurat den komme, sier lærervikaren fra Asker, om den ferske VM-tittelen.

Sist søndag gikk laget hans til topps i World of Warcraft Arena World Championship i Ohio. Da hadde Håkon Walberg allerede spilt seg gjennom flere semifinaler. Ifølge ham ble finalen sett av 650.000 på direkte nett-tv.

– Vi var til slutt åtte lag fra USA, Kina, Australia og Europa som kjempet om seieren, sier han.

Når Walberg skal forklare hva som fikk akkurat hans lag til førsteplassen, kan det kort forklares slik:

– World of Warcraft er et strategisk spill med fem spillere på hvert lag som skal kjempe seg gjennom forskjellige «dungeons». Det handler om tid, om hvor fort du tar ned poster, sier Walberg, men legger til:

– Det er egentlig veldig komplisert å forklare.

Lagspiller i hvert sitt land

World of Warcraft er nemlig et dataspill der man skaper sin egen figur i fantasiverden Azeroth. Denne kan man utvikle over tid ved å finne nytt utstyr og samhnadle med andre spillere. Når man spiller møter man millioner av spillere verden over som beveger seg rundt i det samme uendelige, virtuelle landskapet.

Walbergs lag, som består av spillere fra Finland, England, Danmark og Norge, møttes ansikt til ansikt for første gang i Ohio forrige uke. Før det har de tilbragt hundrevis av timer foran hver sin skjerm, i sine respektive land.

– De siste tre månedene har vi nok øvd tre til seks tilmer hver dag, anslår Walberg.

LES MER: Rekordmange til Infected Asker lan

Verdensmesteren fattet interesse for dataspill i 13-årsalderen og har etter eget utsagn «spilt endel de siste ni årene».

– Men jeg har holdt på med andre ting også, som hockey og fotball, sier han.

Snakker om Fortnite

Når Walberg ikke trener mot verdensmesterskap er han vikarlærer på Jansløkka skole i Asker. Da hender det at han slår an en prat med elevene om dataspillet Fortnite.

LES OGSÅ: – Ingenting har skapt så mye diskusjon hjemme hos oss noen gang som dette spillet

– Det er jo det det går i blant de yngre spillerne. Jeg spiller det selv, en gang i blant, men for min del er det World of Warcraft som er det helt store, sier han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.