Skip to main content

Hagesenter oppført uten lov: Trues med bøter

SKAL STÅ TOMT: De 7.000 kvadratmeterne med hagesenter får ikke lenger brukes, ettersom de ikke er lovlig oppført. Det konkluderer Bærum kommune.
SKAL STÅ TOMT: De 7.000 kvadratmeterne med hagesenter får ikke lenger brukes, ettersom de ikke er lovlig oppført. Det konkluderer Bærum kommune.

Hagesenter-eier Gunnar Faale trues med bot på 100.000 kr pluss dagsbøter dersom bruken av Ballerud hagesenter ikke opphører innen 1. april.

Årsaken er at mesteparten av bygningsmassen på 7.000 kvadratmeter er ulovlig oppført. Det konkluderte Bærum kommune med allerede i 2005.

Nå gir Bærum kommune Gunnar Faale frist til 1. april med å fjerne alt som er lagret i bygningene som tidligere huset Ballerud hagesenter. Gjør han ikke det, vanker det bot på 100.000 og dagsbøter på 5.000.

– Det vil bli anket til Fylkesmannen og til Sivilombudsmannen om nødvendig. Jeg håper på oppsettende virkning, sier Gunnar Faale.

Fikk toårig frist

I 2011 ga planutvalget i Bærum Faale to og et halvt år på å avslutte bruken av bygningene. Få dager før fristen 1. oktober i høst, ba Faales advokat kommunen om et møte for å diskutere den videre bruken av bygningene.

Samtidig sendte Selvaag Bolig, som har avtalt å kjøpe området, inn en søknad om å få bruke bygningene til lager frem til området er klart for boligbygging.

De fikk tvert nei hos Bærum kommune.

– Man kan ikke søke om å få bruksendre noe som i utgangspunktet ikke er godkjent. Da må man søke som om det ikke fantes, sier bygningssjef Hanne Høybach i Bærum kommune.

FLERE ARTIKLER OM HAGESENTERET:

Boligplaner til 3 milliarder

Hagesenter og golfbane på Høvik kan bli boliger

– Har ikke gjort noe galt

Selvaag Boligs direktør for eiendomsinvesteringer, Stig Janson, opplyser at selskapets intensjon var å hjelpe Faale å avvikle driften av hagesenteret på en ordentlig måte.

– Vi må nå diskutere den videre bruken av bygningene med Faale. I verste fall blir 7.000 kvadratmeter lokaler stående tomme i flere år, sier Janson.

Faale selv bestrider at han har bygget ulovlig.

– Jeg har hele tiden holdt meg innenfor reguleringsbestemmelsene, sier han.

– Planutvalget ga deg to og et halvt år på å avslutte virksomheten. Burde ikke det være tilstrekkelig?

– Det burde det. Men på grunn av sykdom ble det ikke så lett. Jeg ønsker selv å legge ned virksomheten. Jeg har inngått avtale med Selvaag Bolig. Der er løsningen, sier Faale.

Han opplyser at han har sagt opp alle ansatte og solgt varelageret til samboeren.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.