Skip to main content

Hagaløkka scorer klart best

ÅPEN DØR: 15 minutter før skolestart kan Hagaløkkas foreldre komme inn og snakke med læreren. Her med rektor Birgitte Vedeler.

Hagaløkka skole har de mest fornøyde foreldrene i hele Asker.

Hagaløkka-foreldrene er mest fornøyd totalt sett, mest fornøyd med leksehjelp, med brukermedvirkning og med service og tilgjengelighet.

Det viser resultatene fra den siste brukerundersøkelsen i Asker, der foreldre til barn på 2., 4. og 6. trinn er stilt en rekke spørsmål om barnas skole.

– Jeg tror det skyldes en kombinasjon av engasjerte foreldre, tett samarbeid hjem-skole, engasjerte lærere og et veldig godt opplæringstilbud, sier Birgitte Vedeler, som startet som rektor ved Hagaløkka i august.

LES OGSÅ: Fem skoler får stryk i leksehjelp 

Tror på direkte kontakt

Skolen har en høy andel minoritetsspråklige, der noen har utfordringer med å lese og skrive norsk. Derfor har skolen lagt til rette for direkte kommunikasjon.

Foran foreldremøter og arrangementer ringer skolen til foreldre for å informere. Hver morgen 15 minutter før skolestart kan foreldre komme inn i klasserommet og snakke med læreren.

– Det er mange som benytter seg av det tilbudet. Vi har en foreldregruppe der mange strever med å ta kontakt skriftlig. For noen er det også en terskel å ringe. Men det å komme og snakke med læreren, er lavterskel, sier Vedeler.

LES OGSÅ: Åpnet Askers første realfagsrom

Tett samarbeid

Hagaløkka har også en rekke arrangementer der foreldrene inviteres til skolen. Hver måned har skolen allmøte, der ett av trinnene står for programmet. Ifølge Vedeler er arrangementet svært godt besøkt, både av elevenes foreldre og besteforeldre.

De arrangerer også pensjonistfest for elevenes besteforeldre og pensjonistene i nærområdet, og har høstfest, der elever og familie kommer sammen og spiser mat fra alle verdenshjørner.

LES OGSÅ: Slik bidrar Eden (12) til at mamma (50) integreres på Borgen

Forrige skoleår startet Hagaløkka opp skoleklubb for kommende førsteklassinger, for å legge til rette for godt samarbeid med foreldrene allerede fra første skoledag. Allerede i januar møttes høstens førsteklassinger og deres foreldre for første gang.

– Samarbeidet gir dialog. Foreldrene får god og mye informasjon om det som skjer på skolen. I tillegg får skolen innspill fra foreldrene. Skoleklubben ble startet i fjor, etter innspill fra FAU, forteller Vedeler.

LES OGSÅ: – Her vil barna få en god fremtid

Blir positivt overrasket

Som Budstikka tidligere har skrevet, har Hagaløkka i flere år opplevd at elever innenfor deres inntaksområde søker seg til Rønningen.

– Hvis det er så flott hos dere, hvorfor søker da så mange seg til Rønningen?

– Det er ikke mange som søker seg vekk, men noen få. For noen handler det om at de allerede har andre barn på Rønningen. For andre dreier deg seg muligens om at de ikke kjenner til hvor gode vi er, hvilket tilbud vi gir, og at de er redde for den høye andelen minoritetsspråklige elever. Vi opplever at foreldre som velger oss, blir positivt overrasket og at de fort blir veldig begeistret for Hagaløkka skole. Skoleklubben er en slik arena for å bli kjent med skolen og tilbudet vi gir, sier Vedeler.

LES OGSÅ: Fjell i Drammen ligner på Borgen: Bruker flere hundre mill. på å forbedre oppvekstvilkår

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.