Skip to main content

Hagaløkka har elever fra 40 ulike land – nå hedres skolen for god inkludering

FIKK DIPLOM: Elevrådslederne Vaya Hristova Andersen (t.h.) og Frida Klerck Helseth mottok på vegne av Hagaløkka skole diplom for nominasjonen til Dronning Sonjas skolepris 2018 fra fylkesmann Valgerd Svarstad Haugland.

Fotball, sjakk og mat er med i oppskriften Hagaløkka skole bruker for å spleise sammen skolens elever fra 40 ulike land.

Innsatsen for likeverd og inkludering har gitt Askers mest multikulturelle skole nominasjon til Dronning Sonjas skolepris 2018.

Mandag kom fylkesmann Valgerd Svarstad Haugland til Hagaløkka for å dele ut beviset på at arbeidet ved skolen blir lagt merke til og satt stor pris på, i form av diplom og fagre ord.

– Dere er en skole som utgjør en forskjell. Dere tenker på hele eleven, og dere trekker inn hele familien, sa Svarstad Haugland under en seremoni på skolen, der elever sang og fortalte gjestene om hverdagen sin.

LES OGSÅ:Hagaløkka skole har de mest fornøyde foreldrene

 

SATT PRIS PÅ: Frida Klerck Helseth (12) fortalte om hverdagen som Hagaløkka-elev da skolen fikk heder og ære for sitt arbeid for å fremme likeverd og inkludering ved Askers mest mulitikulturelle skole.

– Utfordrende og berikende

– Vi har funnet ut at mat, sjakk og fotball er noe alle kan gjøre sammen uansett språk, fortalte elevrådsleder Frida Klerck Helseth (12), som innrømmet at det var stor stas å bli nominert til Dronning Sonjas skolepris. Det syntes også rektor Birgitte Vedeler.

– Vi er stolte over å bli nominert til denne prisen. Det er et tegn på at vi jobber på riktig måte, sa Vedeler, som beskrev skolen som en verden i miniatyr med 40 nasjonaliteter representert.

– Det er både utfordrende og berikende, sa Vedeler. Hun fortalte at årets diplom, dekorert med et motiv som dronning Sonja selv har laget, skal henge ved siden av Benjaminprisen, som skolen fikk i 2011 for sitt systematiske arbeid mot rasisme og diskriminering.

Syv andre skoler fra hele landet ble i år nominert til Dronningen Sonjas skolepris. Selve prisen gikk i år til Apalløkka ungdomsskole i Oslo.

LES OGSÅ: Har trent ett år før skolestart ved Hagaløkka skole

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.