Skip to main content

– Gyselige forhold på toalettene

FORTVILER: Astri Steen fra Sandvika synes det er ille at Bærum kommune ikke har bedre renhold av toalettene i Sandvika-området. Her er hun ved toalettene på Høvikodden. FOTO: CHRISTIAN BREVIK

Turidyll ødelegges av møkk og papirløse toaletter.

Solen skinte og Astri Steen hadde med mat og kaffe da hun sammen med en god venninne var på tur fra Sandvika, rundt Høvikodden og til Veritas.

Idyllen ble kjapt brutt da Sandvika-kvinnen tok en titt på kommunens toalett som står utenfor Henie Onstad Kunstsenter ned mot badestranden.

 

FYRTE OPP: På dette toalettet på Kalvøya er det noen som har fyrt opp et lite bål. Toalettpapir fantes ikke på noen av toalettene ved fotballbanene på Kalvøya. FOTO: CHRISTIAN BREVIK

– Helt redselsfullt

– Det var helt redselsfullt. Sanitærforholdene var under enhver kritikk. At en stor og rik kommune som Bærum ikke klarer å holde orden på toalettene er en skam. Det brukes masse penger på kunst og utsmykninger, mens offentlige toaletter er gyselige, sier Steen.

Etter at hun hadde vært innom toalettet på Høvikodden, gikk turen videre til Veritas.

Der ligger det en utedo tett på kyststien rett før du kommer til Veritassenteret.

– Grusomt, der også, sier Steen og ber kommunen rydde opp.

LES OGSÅ: Disse strendene er de beste i Asker og Bærum

– Sett av penger til renhold

– Her må Bærum sjekke opp sanitærforholdene og sette av penger til renhold som vil komme alle turgåere og brukere av strendene i området til gode. Det bør også legges opp til en håndvask på toalettene. Slik forholdene er i dag er det ikke Bærum kommune verdig, sier Steen.

På flere av toalettene er det hengt på egne beholdere med antibac, men ingen vasker.

– Bedre i Asker

Steen er veldig glad i å bruke nærområdet og er flittig bruker av Sandvika, Kadettangen, Kalvøya og kyststien mot Veritas.

– Bedre nærområde finnes ikke, for meg er det fantastisk å bo i Sandvika, med alle de muligheter byen byr på, sier Steen.

Hun har også vært på tur langs kyststien i Vollen i Asker.

–Der var toalettforholdene mye bedre enn her i Bærum, sier hun.

LES OGSÅ: Ektepar fant bæsj i vannet – etterlyser toalett ved markavann

Bålplass uten papir

1, pinsedag var Budstikka innom et av toalettene på Kalvøya. der fantes det ikke papir og på et handikapdoen var det nylig tent opp et bål og hele rammen var full av sot og aske.

– Skal sjekkes hver dag

Bærum kommune skal ha beredskap og egne sommerpatruljer som sjekker og vasker toaletter.

På  Kalvøya finnes to,  fire på Kadettangen hvorav ett er tilrettelagt for handikappede. I tillegg er det toaletter på elvepromenaden cirka 50 meter fra stranden. På Høvikodden og ved Veritas finner du også toaletter i Sandvika-området.

– Vi skal ha en egen sommerpatrulje som hver dag reiser rundt og sjekker toalettene. Dette har fungert tidligere, sier kommunalsjef Svein Finnanger.

Toalettet ved promenadebryggen på Kadettangen skal være selvvaskende.

– Det skal fungere godt, sier Finnanger som ikke sitter med detaljer rundt alle toalettene.

LES OGSÅ: Hun skal drive den nye kiosken på Kadettangen

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.