Skip to main content

Gutt fikk brudd på hodeskallen under aking

AKEULYKKE: En gutt pådro seg brudd i hodet etter at han skal ha krasjet i et tre. Guttens far henvendte seg til Bærum kommune, som kappet treet. Bildet er tatt i en annen akebakke.
AKEULYKKE: En gutt pådro seg brudd i hodet etter at han skal ha krasjet i et tre. Guttens far henvendte seg til Bærum kommune, som kappet treet. Bildet er tatt i en annen akebakke.

Bærum kommune har nå kappet treet som gutten krasjet i.

Ulykken skjedde søndag 3. januar Det går frem av et brev som guttens far har sendt til Bærum kommune.

Gutten pådro seg brudd i hodet som en følge av at han krasjet i treet. Budstikka har gjentatte ganger prøvd å komme i kontakt med guttens far, men uten å lykkes. I brevet til Bærum kommune skriver han imidlertid:

– Jeg henvender meg til dere angående et tre som står midt i en akebakke, og som forårsaket et alvorlig brudd i hodet til min sønn, søndag 03.01.2016. Kan dere se på dette og vurdere tiltak? Det beste hadde nok vært å få det fjernet helt ned til rot.Dette friområdet benyttes av barn med og uten tilsyn, og det hadde vært fint om et eller annet tiltak ble gjort så raskt som mulig.

Akebakken det er snakk om, er en del av et friområde ved Sleiverudåsen på Bærums Verk. Svein Finnanger, som er leder for natur og idrett i Bærum kommune, opplyser til Budstikka at det aktuelle treet nå er kappet. Treet sto på kommunalt eid område.

– Treet er felt og borte, og det skjedde etter henvendelsen fra faren, sier Finnanger.

Han har ingen opplysninger om hvordan det går med gutten i kjølvannet av ulykken.

Populære

Stedet der ulykken skjedde, er et mye brukt friareal og lekeområde for barn som bor i området. Akebakken skal ikke ha vært tilrettelagt for aking på noen spesiell måte. Tilrettelagte akebakker finnes det imidlertid mange av, både i Asker og Bærum. Budstikka kåret for noen år siden den beste akebakken i vårt distrikt, og vinneren ble Evjebakken i Bærum, med knapp margin til nummer to, Hagabråtan på Jar.

De neste bakkene på listen er:

  • Solli, Asker
  • Blakstadbakken, Asker
  • Dønskibakken, Bærum
  • Føyka, Asker

Samtidig er det et ubestridelig faktum at små akebakker og friområder der folk bor, betyr mye for – ja, nettopp folk. For to år side engasjerte beboere ved Blakstadbakken seg voldsomt da planer om å bygge boliger der ble lansert. En kollektiv protest ble sendt Asker kommune.

– Akebakken har vært til bruk for lek og moro i mange tiår og er svært verdifullt i nærmiljøet, sto det i protestbrev.

For øvrig er det foreløpig ikke bygget seniorboliger i den tidligere alpinbakken.

LES MER: NBNB!!! GAMMEL SAK: MÅ EVT OPPDATERES Enkel og billig moro i akebakken

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.