Skip to main content

Gupu stenger på grunn av været

Gupu gård er et populært utfartssted både sommer og vinter. Denne lørdagen må vertskapet stenge dørene på grunn av været.

 

Vertskapet på Gupu må nok en gang bøye av for været.

«Været herjer og vi har mistet strømmen. Vi er raskt berørt av været her oppe på haugen. Mest sannsynlig ser vi oss nødt til å stenge pga. dette. Nedtur.», står det på Facebook-siden til Gupu i Vestmarka.

Etter å ha hatt sommerstengt siden slutten av juli, planla vertskapet på Gupu å endelig få åpnet det populære serveringsstedet for turfolket i Vestmarka igjen. 

– Før har vi hatt stengt i fem uker. Denne gangen håpet vi imidlertid å kunne åpne litt tidligere, men det ville ikke værgudene, forteller Anette Haave Åsheim, som driver stedet sammen med ektemannen Casey Gilbertson.

Frykter lyn og torden

Det er bare to måneder siden sist Gupu måtte stenge på grunn av været. Da var det lynet som sørget for at det ikke ble noen servering, og følgende melding dukket opp på Facebook: «Vi ser oss dessverre nødt til å holde stengt denne helgen, da Tor har knust både kassesystem og bankterminal».

Denne gangen var det strømmen som gikk, og som sørget for en stengt Gupu-dør.

– Strømmen kom tilbake klokken 11, men jeg fikk ikke gjort de forberedelsene jeg trenger å gjøre på grunn av strømstansen, sier Haave Åsheim, som innrømmer at de også stenger på grunn av at det er meldt en ny runde med lyn og torden.

– Det er så lite kunder som kommer opp på en slik da, så vi vil ikke risikere at kassen ryker igjen, forteller hun, og sikter til lynnedslaget som ødela for serveringsstedet i juni.

–Vi må tenke litt på hva som er mest økonomisk, legger hun til.

–Høsten er veldig fin

Nå håper vertskapet på en fin søndag slik at de kan få åpnet dørene da. 

– Det er vel ikke meldt tordenvær da, så det håper vi på. Vi ser veldig frem til tiden som kommer nå. Høsten er veldig fin, og det kommer alltid mange mennesker hit, sier Haave Åsheim.

– Nå er det også flunkende nye parkeringsplasser som står klare til å ta imot turgåere, avslutter hun med et smil.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.