Skip to main content

Gulvfadese på Hundsund

FLIS: Faglig veileder Solvår Helen Pedersen har bred erfaring i å fjerne fliser. Her sitter hun på plattingen med Nicolas Bjørklund (3) på fanget for å sjekke nye funn. FOTO: HAKON HOLTAN
FLIS: Faglig veileder Solvår Helen Pedersen har bred erfaring i å fjerne fliser. Her sitter hun på plattingen med Nicolas Bjørklund (3) på fanget for å sjekke nye funn. FOTO: HAKON HOLTAN

Store deler av utearealet på nye Hundsund barnehage på Fornebu er lagt med sibirsk lerk. Det har vist seg å være en fadese.

Nå må alle gå med sko og de ansatte plukker flis fra føtter, hender og bein på mange barn hver eneste dag.
- Dette er blitt et kjempeproblem. Vi kan ikke leve med å ha det slik. De ansatte skal bruke tiden sammen med barna til annet enn å fjerne flis fra barna, sier en oppgitt Bjørg Nakling som er grendeleder for Hundsund grendesenter og dermed leder for barnehagen og rektor på skolen.

Si din mening om gulvfadesen


Ved to tilfeller har en elev og et barnehagebarn måtte bringes til lege for å få fjernet store fliser i føttene.

Fliser hjem

- Det er helt fortvilet. Nicolas er en krabat på tre år som til stadighet får flis, sier mamma Isabel Skjerven.
Hundsund grendesenter på Fornebu ble åpnet i august 2008 og fremsto som en arkitektonisk perle med omhyggelig valg av byggematerialer og var nominert til Statens Byggeskikkpris 2009.


Det er bygget to store plattinger med sibirsk lerk som dekke på området. En platting utenfor skolen med sitteplasser og store deler av barnehagens uteareal er belagt med sibirsk lerk.

Les også: Gikk barbeint - måtte til legen

Denne plattingen er på rundt 800 kvadratmeter og må benyttes for å komme ut til naturlig uteområde.

Nå står store fliser opp fra lerken som er sprukket opp flere steder. Det er snakk om alt fra små fliser til fliser opp til 10 centimeter.


- Dette er barnas lekeplass og nå er et skopåbud og vi ansatte våger knapt å sette oss ned, sier Solvår Helen Pedersen som er faglig veileder i barnehagen.

Les Budstikka.nos saker om Hundsund

Hun støtter grendeleder Bjørg Nakling fullt ut og påpeker at noe må gjøres snarest.
Selv om de ansatte plukker og plukker flis kommer ikke barna flisløse hjem. - Vi tar det verste, men foreldrene må også ta sin del, legger hun til.

Tiltak kommer

Det har etter hva Budstikka erfarer vært vanskelig å få full forståelse for problemet hos eiendomsforvaltningen i Bærum kommune.

Men etter at en elev og et barn måtte til lege skal det være større forståelse for problemet.


- Vi tar nå en full runde på dette og forstår at noe må gjøres. Vi hadde en befaring fredag og skal følge opp med møte med leverandøren tirsdag, sier Kristine Horne som er enhetsleder i eiendomsavdelingen. Hun medgir at problemet er av en slik karakter at noe snarest må gjøres.

Les flere lokalsaker fra Fornebu


Hun reflekterer over at tilsvarende dekke ble lagt på Ringstabekk skole for fem år siden og at det ikke har vært problemer der. - Vi må derfor undersøke om det er for dårlig kvalitet som er levert til Hundsund, sier Horne.

Brytes opp?

- Jeg synes det er bra at det blir tatt fatt i saken nå, sier Isabel Skjerven som er mor til Nicolas Bjørklund.
Om hele gulvet må rives opp og legges på nytt eller og eksisterende dekke kan slipes ned er det ingen som vet. Men Horne venter en avklaring i løpet av uken.
Sibirsk lerk er stadig mer brukt - ikke minst på grunn av at det er saktevoksende tre som er hardt og dermed skal trenge minimalt vedlikehold.


Ansatte sier at problemene startet allerede i fjor sommer, men at det ikke kan sammenlignes med dagens situasjon.

 

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.