Skip to main content

Gullruten- nominert

FORBEREDER TALE: Ivar «Ravi» Johansen og produsent Ingar Kristiansen er nominert for andre gang med «Landeplage». Det er for øvrig Dinamo Story som produserer Gullruten for TV2, med produsent Geir Bie i spissen. FOTO: KARL BRAANAAS

"Landeplage", med Ravi og produksjonsselskapet Dinamo Story, er nok en gang nominert i kategorien beste underholdningsprogram.

Produksjonsselskapet på Lagåsen vant samme kategori i fjor, med samme program. Nå håper de selvsagt på en reprise.

- Det er kjempestas å bli nominert. Bare det er jo en seier i seg selv, sier produsent Ingar Kristiansen. Han har planene klare før avreise til Bergen i mai.

- Nå må vi finne frem noen verdige klipp vi kan vise under TV-sendingen og planlegge en eventuell takketale, sier han. Han trekker frem komponist og pianist Wolfgang Plagge fra Gjettum som en viktig bidragsyter i programmet.

- Som vår musikalske ekspert er han et unikum. Han setter musikken i et historisk og spennende perspektiv, sier Kristiansen. "Landeplage" har akkurat sendt ferdig sin tredje sesong på NRK, men Dinamo Story håper på mer.

- Vi tar gjerne en runde til. Det er jo ikke laget noe på hverken Jan Eggum eller Finn Kalvik så langt. For ikke å snakke om Rolf Løvland sin evergreen, "You Raise me up", sier Kristiansen.

Lokale krefter

Til sammen 308 bidrag var sendt inn til årets Gullrutenkomité, som er ny rekord ifølge TV2. På listen over øvrige nominasjoner er "71 grader nord" på TVNorge, med programleder Tom Stiansen fra Asker, nominert i kategorien beste reality. Som beste humorprogram er "Nytt på nytt" på NRK nominert, med programleder Jon Almaas fra Høvik, i spissen.

Produsent Hilde Skofteland fra Hosle vant gullrutepris i fjor for dokumentaren "Et lite stykke Thailand". I år er Skofteland nominert for dokumentaren "Lykkens grøde". Dokumentaren er sendt på NRK flere ganger.

- Det er en lavmælt og vakker dokumentar om forholdet mellom en svigermor og en svigerdatter, sier Skofteland.

I tillegg er produksjonsselskapet Monster Entertainment med Høvik-mannen Trond Kvernstrøm i spissen nominert i hele ni kategorier.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.