Skip to main content

Grunnstein på plass i ny Martina Hansen-fløy

I BOKS: Helseminister Bent Høie (H) la ned grunnsteinen i det som skal bli et tilbygg på syv etasjer, vest for dagens lokaler.
I BOKS: Helseminister Bent Høie (H) la ned grunnsteinen i det som skal bli et tilbygg på syv etasjer, vest for dagens lokaler.

5.000 nye kvadrat ved Martina Hansens Hospital kan endelig ta form etter at helseministeren la ned grunnstein i tilbygget onsdag.

– Vi hadde ikke klart oss uten Martina Hansens Hospital, sa helseminister Bent Høie (H) under en høytidelig seremoni rett ved byggetomten på Gjettum.

Operasanger Solveig Kringlebotn og pianist Wolfgang Plagge fremkalte gåsehud hos helsetopper, byggearbeidere og ansatte som var vitne til at statsråden la ned grunnsteinen i det som skal bli et tilbygg på syv etasjer, vest for dagens lokaler.

– To etasjer før jul

– En utvidelse betyr at sykehuset kan fortsette å levere sine gode tjenester til en pasientgruppe som vokser, sa Høie.

Grunnarbeidene startet i vår. Nå er tomten et stort hull med gravemaskiner og armeringsjern.

– Fremover kommer nybygget for fullt. Vi støper, og før jul skal bygget ha fått to etasjer, sa en storfornøyd Martina Hansens-direktør Per Skaugen Bleikelia.

Han la til at byggeprosjektet er i rute og på budsjett. Etter planen skal det ytre skallet være ferdig i april 2019, og Endelig klart for 5.000 flere kvadrat ved Martina Hansen .

ANBEFALT LANGLESING: Sykt frisk 80-åring

Martina Hansens Hospital 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.