Skip to main content

Grunneier nekter Fornebubanen tomt – ber om tvangsvedtak

Byggingen av den første stasjonen på Fornebubanen starter etter planen neste år på Koksa. Bildet viser hvordan stasjonen på Lysaker kan bli seende ut.

ILLUSTRASJON: FORNEBUBANEN

Fornebubanen ber Bærum kommune fatte et tvangsvedtak mot en grunneier på Fornebu som ikke vil avgi tomt til prosjektet.

Det skriver tu.no torsdag.

Arealet på tomten det strides om, ligger under bakken. Grunnerverver i Fornebubanen, Kjell Blomseth, forteller til nettstedet at det er banens tunneleiendom som vil komme i konflikt med eiendomsretten til grunneier.

Men det skal ha oppstått en anstrengt dialog mellom grunneieren og Fornebubanen da det ble gjort forsøk på å komme frem til en minnelig avtale.

– Grunneier har vært avvisende til hele prosessen, uttaler Blomseth.

11 mål stor tomt

Tomten det dreier seg om, er ifølge tu.no en 11 mål stor tomt med en 660 kvadratmeter stor villa som ble kjøpt av eiendomsinvestor Pål Borgersen i 2003.

I dag eies tomten av eiendomsselskapet Santo AS. 

– Vi kjemper i mot med nebb og klør til siste blodsdråpe, vi er ikke interessert i å ha Fornebubanen under vår eiendom i det hele tatt, kommenterer styreleder i Santo AS, Rogmor Borgersen.

I et brev til Bærum kommune datert 2. juli ber Fornebubanen om at tvangsvedtak fattes. Prosessen for at Fornebubanen kan få bygget under tomten kan ta opp til et år, ifølge Blomseth, fordi grunneier har flere klagemuligheter.

Byggestart neste år

Tidligere i sommer undertegnet Oslo kommune og Akershus fylkeskommune en byvekstavtale som inneholder en avtale om statens andel av Fornebubanen. I avtalen forplikter staten seg til å finansiere halvparten av Fornebubanen. Nåværende kostnadsberegning er på 16 milliarder, målet er å gjøre det billigere.

Arbeidene med den første stasjonen på Fornebubanen, starter etter planen på Koksa neste år.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.