Skip to main content

Gründer solgte XXL-aksjer "mot sin vilje"

Øivind Tidemandsen fra Blommenholm startet sportskjeden XXL. Onsdag solgte han 2,4 millioner aksjer han ikke egentlig ville selge - og håper han vil angre på det. 

Foto: KNUT BJERKE

Blommeholm-mannen håper han vil angre på salget av 2,4 millioner aksjer. 

Det skandinaviske oppkjøpsfondet Altor er denne uken blitt storeier i sportskjeden XXL. 

XXL-gründer, storaksjonær og styreleder Øivind Tidemandsen fra Blommenholm ble nødt til å selge 2,4 millioner aksjer - mot sin vilje, melder Finansavisen i dag. 

- Det er korrekt at jeg egentlig ikke ønsket å selge. Jeg vurderte imidlertid dette opp mot fordelen av å få inn en profesjonell eier som ønsker å engasjere seg i strategi å styrearbeid. Dermed valgte jeg å bidra slik at Altor skulle få kjøpe aksjer, uttaler han til Finansavisen. 

Også Dagens Næringsliv omtaler Blommenholm-mannens salg.

- Jeg håper at det å gi fra meg de aksjene til en lav kurs, vil bidra så mye at jeg angrer på at jeg solgte dem om et par år, sier Tidemandsen til DN.

Tilsammen har Altor kjøpt 7,1 millioner XXL-aksjer, noe som har gitt XXL inntekter på 77,4 millioner kroner. 

Tøffe år på børsen

De par siste har vært tøffe for sportskjeden, som på Sandvika storsenter i 2017 utvidet butikken til å bli Nordens største sportsvarehus

Aksjekursen har siden toppunktet i 2016 falt 74 prosent. En særlig svart dag var 19. desember i fjor falt XXL 30 prosent på børsen. 

Altor står nå som eier av 12,29 prosent av aksjene i sportskjeden. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.