Skip to main content

Grønt lys for nye Lysaker-blokker

MODELL: Modell av "Arneberg Hage". Den bevaringsverdige "Villa Helle" nederst til høyre på bildet, Arnstein Arnebergs vei helt øverst, Oksenøyveien til venstre.

Plan- og miljøutvalget har endelig vedtatt bebyggelsesplanen for "Arneberg Hage". Salget har allerede pågått flere måneder.

Hagen det er snakk om, ligger på Fornebusiden av Lysaker, mellom Oksenøyveien, Arnstein Arnebergs vei og Magnums Poulssons vei.

I dette gamle villaområdet ligger blant annet Eilif Arnebergs "Villa Helle" fra 1919, som er regulert til bevaring. Rundt denne gamle bygningen skal det reises fem store boligblokker rundt et felles uteområde, derav navnet "hage".


– Først kalte vi det "Helles Hage" etter den gamle villaen, men etter hvert har vi latt oss inspirere mer av Arneberg, som jo tegnet villaen, sier prosjektleder Cathrine Knudsen hos utbyggeren Skanska Bolig as.

I salg

De har allerede lagt ut 43 av i alt 127 leiligheter for salg før bebyggelsesplanen ble vedtatt, og salget har ikke akkurat gått strykende.
– Vi har solgt to og har noen reservasjoner. Det betyr enormt mye for salget at planene blir godtatt, da blir det mer håndfast og vi får et bedre perspektiv, sier Knudsen.

Tett utbygging

Bebyggelsesplanen baserer seg på en vedtatt reguleringsplan for området, som tilsier en tett utbygging. De fem boligblokkene blir på 4-5 etasjer og inneholder i alt 127 leiligheter. En forutsetning for prosjektet er at den gamle "Villa Helle" bevares og får en sentral rolle i miljøet. En annen gammel villa, "Villa Såheim" midt inne i parken, er forutsatt revet. Bare fylkesrådmannen har uttalt seg kritisk til riving av den medtatte villaen.

HVA MENER DU OM UTBYGGINGEN?


Flere naboer har kommet med kritiske merknader til planen, og kritikken går i hovedsak på at det grønne preget langs veiene blir borte og erstattet med høye blokker. De blir ikke de eneste i området. I vår vedtok plan- og miljøutvalget en tilsvarende plan for tre blokker i Kilenveien.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.