Skip to main content

Grav-rektor blir seksjonsleder – erstattes av Høvik skoles rektor

NY JOBB: Grav-rektor May Gautier Gjerdsbakk blir seksjonsleder i Bærum kommune.
NY JOBB: Grav-rektor May Gautier Gjerdsbakk blir seksjonsleder i Bærum kommune.

Med 36 års erfaring fra Bærumsskolen tar Grav-rektor May Gautier Gjerdsbakk nå fatt på nye utfordringer.

1. april i år går Gjerdsbakk (58) over til en ny stilling som seksjonsleder for skole i Bærum kommune. Rektoren, som de siste to årene blant annet har jobbet med skolens iPad-prosjekt, synes det er litt trist å forlate «en skole for fulle seil».

– Jeg har jobbet som lærer og leder i Bærumsskolen siden 1980. Nå lå muligheten åpen til å jobbe på et annet nivå og bruke det jeg har lært gjennom alle disse årene, sier Gjerdsbakk.

Hun vil nå få hovedansvar for oppfølging av en tredjedel av skolene i Bærum.

– Jeg vil fungere som nærmeste leder for 15 rektorer i barneskolene i Bærum Øst, og får ansvar for utviklingsområder knyttet til elevenes skolehverdag, sier Gjerdsbakk.

LES OGSÅ: Kommunen klarer ikke å få iPader klare – ti skoler må vente

Ny rektor på plass

I sin skolekarriere har hun rukket å jobbe ved Gommerud, Evje, Jar, Eiksmarka, Jong og Grav skoler.

– Selv om jeg har en solid fortid som lærer og leder i Bærumsskolen, er det viktigste ikke det man har gjort, men det man skal gjøre, sier Gjerdsbakk.

LES OGSÅ: Rektor gikk ut og strødde for elevene

Det er rektor ved Høvik skole, Christian Håve, som overtar lederjobben på Grav. Håve har jobbet 19 år på Høvik, 8 av dem som rektor.

– For å sikre kontinuitet og fremdrift fra første dag, og på bakgrunn av skolens omfattende satsing innen digital skolehverdag, har skolesjef Siv Herikstad benyttet muligheten til å utfordre en erfaren rektor til å videreføre lederjobben på Grav skole. Dette er en spennende utfordring som jeg er klar for å gå inn i. Samtidig har jeg fortsatt et stort engasjement for Høvik skole, og det er vemodig ikke lenger å skulle være en del av en fantastisk Høvik-kultur, skriver Håve selv på Høvik skoles nettside.

Han starter i jobben på Grav skole 1. juni.

Ny rektor på Høvik er ikke bestemt.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.