Skip to main content

God åpningshelg for Poppe

Filmen "Tusen ganger god natt", der Juliette Binoche har hovedrollen, gjør suksess både i Norge og internasjonalt.
Filmen "Tusen ganger god natt", der Juliette Binoche har hovedrollen, gjør suksess både i Norge og internasjonalt.

Regissør Erik Poppe klyper seg i armen over responsen på «Tusen ganger god natt».

Fredag hadde Erik Poppes nyest film «Tusen ganger god natt» premiere på norske kinoer.

I løpet av helgen har ti tusen mennesker sett dramaet.I tillegg mottok Poppe en ny pris for filmen denne helgen, under The 49th Chicago International Film Festival.

Her trekkes hovedrolleinnehaver Juliette Binoche spesielt frem, og juryen mener rollen hennes som Rebecca er hennes sterkeste og mest minneverdige rolletolkning noensinne.

I september vant «Tusen ganger god natt» juryens Grand Prix under filmfestivalen i Montreal.

– Masse folk på kino og enda en filmpris på vei over Atlanteren, jeg klyper meg i armen og tenker at nå må noen snart vekke meg, sier en veldig glad regissør, Erik Poppe fra Jar.

Personlig film

«Tusen ganger god natt» er Erik Poppes mest personlige film noen gang. Han har erfaring fra arbeid som fotograf i konfliktområder, og har de siste seks årene reist tilbake for å dokumentere konflikter både for BBC og Flyktningerådet.


Manuset til filmen er skrevet av Harald Rosenløw Eeg og Erik Poppe i samarbeid. Mye av arbeidet ble gjort hjemme i huset på Jar.

Nylig besøkte skuespiller Lauryn Canny Ringstabekk skole, , der Poppes datter Anna Leah går i 10. klasse. Cannys rolle i filmen er inspirert av Anna Leah, som kan kjenne igjen situasjoner i filmen.

Bra for norsk film

I flere år har norsk films appell til publikum vært oppe til debatt.

– Det godt å se at publikum nå strømmer til kinosalene for å se norsk drama. Ikke minst er det gledelig å se at «Tusen ganger god natt» lykkes med å treffe både det norske og det internasjonale publikummet – det er en bragd det står respekt av, sier Stine Helgeland, avdelingsdirektør lansering ved Norsk filminstitutt.

Les flere kulturnyheter fra Budstikka her.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.