Tenåringer anmeldt etter livsfarlig lek i T-banesporet

LIVSFARLIG: Den alvorlige hendelsen skjedde på Gjønnes stasjon søndag kveld.

LIVSFARLIG: Den alvorlige hendelsen skjedde på Gjønnes stasjon søndag kveld. Foto:

Tre gutter i tenårene kan takke kameraovervåkingen for at de ikke ble involvert i en ulykke på Gjønnes stasjon søndag kveld.

DEL

– Det de hadde tenkt å gjennomføre er forbundet med livsfare, sier pressevakt Jan Rustad i Sporveien.

I 20.30-tiden fanget Sporveiens kamera på Gjønnes stasjon opp de tre ungdommene som hadde gjemt seg i selve skinnegangen. Ikke lenge etter skulle T-banen ha ankommet stasjonen.

– De la seg inntil betongveggen, slik at de hadde hatt rundt 20 centimeters klaring til strømskoene på togsettet. Strømskoene hadde nok tatt tak i jakkene til ungdommene, så vi er veldig glad for at vi fikk stanset trafikken inn til Gjønnes stasjon i tide, sier Rustad.

SKJEDDE OGSÅ I HELGEN: Tre sjåfører mistet førerkortet på E18

Behandles som traumehendelse

Politiet som ble sendt mot stedet fikk etter hvert tak i trioen, to 15-åringer og én 16-åring, som hadde vært i sporet.

– De gikk på T-banen i retning Kolsås, og vår patrulje fikk kontakt med guttene da banen kom til Haslum stasjon. Vi har snakket med guttene, og understreket alvoret. Foreldrene deres er også varslet, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt.

Sporveiens pressevakt bekrefter at de har anmeldt episoden.

– Vi kommer til å be politiet om en reaksjon som kjennes. For oss er dette en traumehendelse, hvilket betyr at togfører følges opp med samtaler med kvalifisert personell – og vedkommende blir tatt ut av tjeneste hvis nødvendig. Vi måtte holde igjen et togsett i nærheten av Gjønnes, forteller Rustad.

– Det endte heldigvis godt, men saken får etterspill. Vi ser meget alvorlig på dette, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt.

FIKK DU MED DEG DENNE?: Ellevill jakt etter stjålet traktor

Her kan du lese flere nyheter i hendelsesloggen

Artikkeltags