Skip to main content

Gjønnes stasjon gjenåpnet mandag

SNORKLIPPING: Fylkesordfører Nils Aage Jegstad og Bærums-ordfører Lisbeth Hammer Krog klippet i fellesskap over snoren og erklærte Gjønnes stasjon for åpnet.
SNORKLIPPING: Fylkesordfører Nils Aage Jegstad og Bærums-ordfører Lisbeth Hammer Krog klippet i fellesskap over snoren og erklærte Gjønnes stasjon for åpnet.

Ordførerkjeder og korpsmusikk var en del av åpningsseremonien for nye Gjønnes T-banestasjon på Kolsåsbanen.

Se alle bildene ved å bla i toppen av artikkelen.

– Endelig! sa mange av de fremmøtte da første vognsett satte kurs for hovedstaden klokken 11.11 mandag.

Den nye p-plassen med plass til 200 biler var full allerede på åpningsdagen. De fleste bilene var der riktignok på grunn av stasjonsåpningen.

LES OGSÅ:Her tester de ut nye Gjønnes stasjon | Gjønnes stasjon åpner i oktober

Konsernsjef Cato Hellesjø i KTP (Kollektivtransportproduksjon AS) ledet arrangementet. Fylkesordfører Nils Aage Jegstad opplyste i sin tale at hadde kostet 120 millioner kroner å bygge bane de 800 metrene fra Bekkestua til Gjønnes.

– Kolsåsbanen er fylkeskommunen høyest prioriterte prosjekt i inneværende periode, understreket Jegstad.

SE OGSÅ: Slik blir Kolsåsbanen

Letter presset

Bærums-ordfører Lisbeth Hammer Krog fortalte at siste reguleringsplan for banetraseen ble vedtatt i januar i år.

Hun innrømmet at det er krevende å bygge bane gjennom tett befolkede områder, og berømmet dem som bor langs traseen for tålmodighet med støy i anleggsperioden.

Ordføreren håper muligheten til å parkere ved Gjønnes stasjon bidrar til å lette presset på parkeringsplassene ved Eiksmarka og Østerås stasjoner.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.