Skip to main content

Gjersem på 21. plass i EM - nå venter ny mesterskapsduell mot tvillingsøsteren

MOT VM: Camilla Gjersem sikter mot VM. FOTO: JOHANNE THORSETH

- En fantastisk opplevelse, sier Camilla Gjersem om å konkurrere foran 8000 mennesker i Globen.

- Det var en helt fantastisk stemning i hallen. Det var solgt over 8000 billetter, og man følte det i kroppen når det ble jublet fra tribunen, sier Gjersem som lørdag gikk friløpet i kunstløp-EM i Stockholms storstue, Globen.

Tidligere denne sesongen danket hun ut sin egen søster i kampen om Norges ene EM-billett, men klarte ikke å kontrollere nervene før dagens konkurranse.

- Jeg klarte ikke å kontrollere spenningsnivået. Jeg var rolig under treningen tidligere på dagen, men ble overgiret like før konkurransen. Treneren min måtte inn å roe meg ned, sier Gjersem som er fornøyd med 8 av 12 elementer i friløpet.

- Jeg burde satt to av triplene mine, men dette var ikke noe katastrofeløp, sier Gjersem.

Om to uker er det nordisk mesterskap i DnB-arena i Stavanger, hvor Camilla igjen skal duellere med søsteren Anne Line - denne gang om en billett til VM.

- Vi er så jevne, at den eneste rettferdige måten å avgjøre hvem som skal dra er ved et amerikansk uttak basert på prestasjonen i nordisk, sier Gjersem.

Et amerikansk uttak betyr at den beste i én konkurranse tar plassen.

Fornøyd Oddvoll Bøe

Også Norges eneste mannlige deltager, Sondre Oddvoll Bøe, var godt fornøyd med mesterskapet.

- Det er tydelig at de svenske tilskuerne heiet på oss norske. En vanvittig opplevelse, sier Oddvoll Bøe som gikk sin finale fredag kveld.

Han skal også gå nordisk om to uker, men må se langt etter et eventuelt VM.

- Kravene er skyhøye for å komme med, men det er helt klart et mål i fremtiden, sier Oddvoll Bøe.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.