Skip to main content

– Gjeldforhandlinger eneste utvei for Telenor Arena

SISTE FORSØK: – Vi måtte reagere raskt, vi står på kanten av stupet, sier Stabæk Holdings styreleder Diderik B. Schnitler (t.h.) – her sammen med arenaeier Kjell Chr. Ulrichsen. FOTO: KARL BRAANAAS
SISTE FORSØK: – Vi måtte reagere raskt, vi står på kanten av stupet, sier Stabæk Holdings styreleder Diderik B. Schnitler (t.h.) – her sammen med arenaeier Kjell Chr. Ulrichsen. FOTO: KARL BRAANAAS

– Gjeldsforhandlinger er eneste utvei, vi har ikke penger, sier styreleder Diderik B. Schnitler i arenaselskapet Stabæk Holding.

Driften av Telenor Arena vil fortsette som normalt så lenge forhandlingene pågår. Utfallet blir enten konkurs – eller fortsatt drift.


– Vi forventer å komme i gang før jul, sier Schnitler til Budstikka fredag ettermiddag.

– Kanten av stupet

Det er Stabæk Fotball som har trukket arenaeier Kjell Chr. Ulrichsen for retten i kampen for å få tinglyst egen leieavtale med det konkurstruede arenaselskapet.

En midlertidig forføyning mot Stabæk Holding ble levert til tingretten tidligere denne uken.


– Fordi denne forføyningen dukket opp, måtte vi reagere raskt. Vi står på kanten av stupet, sier Schnitler.

Gratis halvår

Å drive arenavirksomheten videre krever mer kapital, både for event og fotball. Arenaeier Ulrichsen skrudde igjen kranene for over seks uker siden.


– Stabæk Holding har ikke penger. Nå satser vi på at Stabæk Fotball får dette til, slik de har hevdet, sier Schnitler.


Som starthjelp sendte han fredag ettermiddag et tilbud til Stabæk Fotballs styreleder Lars Holter-Sørensen om å overta hele driften av arenaen vederlagsfritt for 1 krone – inkludert eventvirksomheten, med gratis leie de første seks månedene neste år.

Kapitalbehov

Tilbudet møter langt på vei Stabæk Fotballs utspill i Budstikka onsdag om å overta all drift av fotball og event – mot et leiebeløp som dekker renter, avdrag og driftskostnader, inkludert leasing av storskjerm og teknisk utstyr.


Leiemodellen vil trolig kreve en kapitalutvidelse på 20 millioner kroner i Stabæk Fotball, antydet Lars Holter-Sørensen.


Etter leiefritaket vil selskapet etter det Budstikka erfarer ut med 20-25 millioner kroner i årlige husleiekostnader, i tillegg til å stille en husleiegaranti på seks måneder.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.