Skip to main content

Gir bort huset sitt på Finn.no

I SKOGEN: Huset ligger blant trær av ulike slag.
I SKOGEN: Huset ligger blant trær av ulike slag.

Christian Wang fra Vettre gir bort eneboligen sin gratis på Finn.no. Det er bare en liten hake.

– Det stemmer, jeg gir vekk huset mitt. Jeg har bodd her i flere år nå, men med tre små barn er 48 kvadratmeter altfor lite, smiler Wang.

Eneboligen ligger i Blakstad bryggevei på Vettre i Asker. Huset er opprinnelig fra 1952, men ifølge eier ble to tredjedeler revet og bygget nytt i 1996. En mindre del er bygget senest i 2011. I annonsen står det at huset er meget velholdt og at det har vært bebodd som helårsbolig inntil for 2–3 uker siden. Haken er selvfølgelig den at tomten ikke følger med.

– Dette er en unik og litt snål mulighet, hvor en virkelig må kaste seg rundt hvis en skal få til noe. Men for dem som har muligheten, så kan det være en genial løsning. Jeg skulle gjerne hatt en hyttetomt tilgjengelig selv. Det blir spennende å se hva det ender med.

LES OGSÅ: Gir bort hytte i Vollen

Verdi på én million

Huset, som har en teknisk verdi på litt over én million, ble lagt ut på Finn.no på lørdag samt på Facebook.

– Jeg tenker på det som et lite sosialt eksperiment for å se hvordan folk reagerer på noe slikt. Jeg tror det er mange som tror det er tull.

Responsen har imidlertid vært god, og annonsen har så langt hatt over 5.000 visninger.

– Noen vil ha deler av huset, og noen kunne tenke seg det som hytte. Jeg har også fått en del henvendelser på kryptisk engelsk-norsk, hvor jeg egentlig ikke helt skjønner hva de vil ha, men har forsøkt å svare etter beste evne. Flere jobber med å sjekke med firmaer som driver med transport av hus. Dette er mennesker som har tilgjengelig en hyttetomt o.l.

I annonsen poengteres det at huset er lite og at det er mulig å løfte det av grunnmuren og frakte det vekk.

LES MER: Gir bort tømmerhus på Jar

Tilhenger av gjenbruk

Selv har Wang og familien fått spesialtegnet et hus, og søkt kommunen om å få bygge dette. Rammetillatelse ble gitt i forrige uke, og nå håper han på å få startet byggingen i midten av oktober i år. Wang håper derfor at rette vedkommende kommer på banen og tar med seg huset.

– Jeg er stor tilhenger av gjenbruk, og dette huset har jo faktisk en god standard, så hvis noen kunne ha nytte av det, så ville jo det vært flott. Jeg bruker finn.no ofte, så da tenkte jeg at det hadde vært interessant å legge huset ut der, sier Wang, som ikke tør håpe at huset finner en ny eier.

LES OGSÅ: Leilighet gikk 1,4 mill. over takst etter ellevill budrunde

– Jeg er veldig usikker på om jeg blir kvitt det. Det er mange som har vært interessert, men da må man hive seg rundt litt fort. Men det kan være en unik mulighet om man sitter på en hyttetomt, avslutter han med et smil.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.