Skip to main content

Gir bort huset, bit for bit

GJENBRUK: Huset fra 1936 har vakt stor interesse på Finn.no, etter at familien ba folk komme og plukke det fra hverandre.

Responsen uteble ikke da familien Draganovic på Haslum ga folk tilbud på Finn.no om å plukke huset deres fra hverandre.

– Vi la ut annonsen for tre uker siden, og det har vært veldig mange henvendelser. Det er mange som er interessert i takplater, så taket kunne vi ha gitt bort flere ganger, sier Tea Draganovic fra Haslum.

Årsaken til at huset i Anton Tschudis vei gis bort bit for bit, er at det skal igjennom en stor rehabilitering og strippes til stenderne. Inne i huset begynner det nå å bli ganske ribbet.

– Folk har hentet gulv og lister, og det kommer også noen for å hente vinduer og taket etter hvert. Det har også vært interesse for varmtvannsbereder og varmepumpe, sier Tea Draganovic.

– Kledningen er det foreløpig ingen som er interessert i. Jeg tenker å ta bilde av den når det er revet, så kanskje er det noen som er interessert i å ta det med seg etter hvert, legger hun til.

Økning i antall annonser

Gis bort annonsene på Finn inneholder det meste, og er svært populære, både hos dem som har noe å gi bort, og for dem som er på jakt etter å gjøre et kupp.

– I fjor hadde vi ca. 725 000 gis bort annonser, det var en økning på nesten 7 % fra 2017. Det har økt jevnt siden 2015, men det har også totalvolumet. Gis bort annonsene står for 9-10% av annonsevolumet vårt, og andelen har vært stabil siden 2015, sier kommunikasjonssjef Kristine Eia Kirkholm i Finn.

– Hva tror du er årsaken til denne økningen?

– Sannsynligvis skyldes det den generelle økningen i brukthandelen som følge av at stadig flere har åpnet øynene for de klimautfordringene vi står overfor, samt økt markedsføring og flere aktører på banen.

Takterrasse

Huset på Haslum er fra 1936. Nå skal det smykkes med nye materialer for å få opp standarden og opplevelsen av å bo der.

– Planene er å bygge én etasje til. Vi skal fjerne taket og få takterrasse, slik at man får utsikt over hele Oslofjorden, forteller Draganovic.

 

ANNONSE: Slik ser annonsen på Finn.no ut.

Arbeidet med huset starter nå i juni.

– Vi er håpefulle og håper på ferdigstillelse til jul, men kontraktsmessig er det snakk om 1. februar, avslutter hun.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.