Skip to main content

Gammel pub og meieri sendt ut på luftetur

Stående på kraftige jernbjelker bak på en stort vogntog ble Heggedals gamle meieri og pub flyttet over elven til stasjonsområdet hvor det skal stå i to år. Det 120 år gamle bygget skal tilbake til sentrum og restaureres og bli en del av nye Heggedal Torg.

Foto: Inger Johanne Dalgaard

Det 120 år  gamle meieriet og puben i Heggedal har vært på tur i nærområdet.

En kraftig trailer med åtte hjulsett, stødig sjåfør og en stengt vei måtte til for å flytte Heggedals gamle meieriet og pub som ble bygget i 1898.

Det er i forbindelse med utbyggingen av Heggedal bygget flyttes midlertidig.

Det tok ikke mer enn 10 minutter å kjøre det store hvite bygget over elven til parkeringen ved stasjonen torsdag ettermiddag.

10 minutters kjøretur

Mellom to bussavganger ble den korte kjøreturen presset inn uten å skape trafikkproblemer.

- Det var veldig spennende å oppleve. Jeg er veldig glad for at dette bygget tas vare på og blir satt tilbake igjen i sentrum. Her blir det en fin kombinasjon av gammelt og nytt, sier Heggedal-beboer Inger Johanne Dalgaard.

Før huset settes tilbake skal det graves en dyp grop til garasjeanlegg. Når dette er ferdig skal meieriet løftet på plass igjen.

200.000 liter melk årlig

Puben som er tidligere Rustad Meieri var et meieri og landhandleri i Heggedal sentrum. I følge Budstikkas lokalleksikon mottok meieriet i 1930-årene omkring 200.000 liter melk årlig for Østlandske Melkesentral. Meieriet hadde også «assortert landhandel».

- Nå skal bygget stå i rundt to år på stasjonen før det skal kjøres tilbake. Flyttingen gikk smertefritt, ikke engang pipa ble skadet, forteller Petter Baumann fra Tandberg Eiendom.

Samler trehus

Etter diverse eiere og virksomheter i  bygget ble lokalene ominnredet til pub i 1980-årene.

I 2015 kjøpte Tandberg Eiendom Rustad Meieri og samme året ble puben lagt ned.

Planen er at huset skal restaureres for å bli en del av en egen «Skomakergate», med flere eldre trehus som skal knyttes mot det nye sentrum med innbyggertorg, leiligheter og servicebygg i Heggedal.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.