Skip to main content

"Gammel Nok" fra Asker vant gull for å hjelpe diskriminerte eldre

JUBEL: Asker-firmaet "Gammel Nok" gikk til topps som Sosial entreprenør. Kåringen er det Johan Andresens Ferd som står for.

Asker-firmaet «Gammel nok» har skapt et firma av å rekruttere folk over 50 pluss. Tirsdag gikk de til topps som Sosial entreprenør.

Juryen mener «Gammel nok» er en sosial entreprenør som gir muligheter til mennesker som i økende grad blir diskriminert eller ikke prioritert i arbeidslivet – nemlig folk over 50 år.

LES OGSÅ: - Livet ble totalt endret

– Vi er overlykkelige over å ha vunnet, sier daglig leder Kristin Botnmark i Gammel Nok.

Gründer er Truls Norby Johansen, og han og firmaet fikk tirsdag i Operaen heder og ære fra Jan Tore Sanner og Ferds eier Johan H. Andresen. Prisen er på 500.000 kroner.

Fem kandidater var nominert i finalen. Totalt hadde rundt 80 kandidater meldt seg på konkurransen.

LES OGSÅ: Klart for nytt stort kontorbygg i Asker – høyteknologiselskap med 200 ansatte skal inn

Nye muligheter

Budstikka har hatt reportasje om firmaet «Gammel nok» tidligere.

I januar i fjor fortalte vi blant annet historien om Jon Heien fra Hosle.

Den da 59 årige Heien hadde først mistet jobben i Telenor, og ble så nedbemannet.

Han fortalte sin historie om hvor forferdelig han syntes det var å bli arbeidsledig. Men via først Nav og så Gammel nok fikk han til slutt fast stilling i Røyken kommunes boligstiftelse.

Der får han fullt ut benyttet sin kompetanse som eiendomsforvalter.

LES OGSÅ: – Jeg valgte å tenke positivt

Erfaring og kompetanse

Juryen mener Gammel nok sørger for å koble erfaring og kompetanse tilbake dit hvor det er behov for den, og at dette kommer til reell nytte.

Juryen mener dette gir gode resultater og verdi for både de som leverer og de som mottar, og ikke minst for samfunnet som får dra nytte av ellers uutnyttede ressurser.

LES OGSÅ: Arrangerte egen messe for arbeidsledige

Fikk ideen av faren

Ideen til konseptet fikk gründeren, Truls Nordby Johansen, etter at hans far ble førtidspensjonert som følge av nedbemanning.

Han så et behov for at denne gruppen med eldre arbeidstagere ble gitt en mulighet til å jobbe lengre eller komme tilbake til arbeidslivet igjen.

Ville gjøre noe

Gründeren ønsket å gjøre noe for at kompetansen og ressursene som seniorer besitter blir brukt til glede for både samfunnet og den enkelte senior. Som resultat av dette ble Gammel nok etablert.

Gammel Nok AS har i dag knyttet til seg mer enn 1000 spreke seniorer med ulik erfaring og kompetanse som utfører oppdrag for både bedrifter og private personer.

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.