Skip to main content

«Gamlinger» står først i jobbkøen

ERFARING TELLER: For konsulentselskapet Semco på Fornebu er det erfaring og kunnskap som teller mest. T.v.: Leder av Semco Øystein Jatog-Rød og hans sist ansatte kollega, Per Olav Apalnes fra Nesøya.

Hos konsulentfirmaet Semco har du flaks hvis du blir innkalt til jobbintervju om du er under 40 år.

For hos Semco på Fornebu er det lang erfaring og kunnskap som vektlegges mest. Nå er selskapet sågar innstilt som en av tre kandidater til «Prisen for årets seniorinitiativ» sammen med to andre. Tirsdag kl. 10.00 blir det bestemt hvem vinneren er.

LES OGSÅ: – Avverger eldre-bedragerier

–Vi lever blant annet av å gi råd og bidra til omstillinger i mange selskaper. Mange hos oss har selv vært ledere, og har derfor med seg mye erfaring i bagasjen. Men ellers har vi både psykologer, økonomer og ingeniører i staben, sier sjefen selv, Øystein Jåtog–Rød.

Sist ansatt

Sist ansatte er Per Olav Apalnes (59) fra Nesøya. Han kom til selskapet denne høsten etter å ha blitt overbevist om at dette var rette stedet for ham under et kaffeintervju.

– Her kommer jeg til å trives og bli til jeg slutter, sier han med et smil.

LES OGSÅ: "Gammel Nok" fra Asker vant gull for å hjelpe diskriminerte eldre

– Alder er bare et tall og er det som er av minst betydning for en jobb, sier adm.dir. Kari Østerud i Senter for seniorpolitikk. Og begrunner bakgrunn for prisen de deler ut slik:

– Vi jobber for at det er kompetanse som skal telle, og at vi skal bidra til å få flere seniorer i jobb. Håpet er at vi skal lykkes så godt at vi overflødiggjør oss selv. Men jeg tror det er en stund til.

 

Les flere artikler