Skip to main content

Gamleskipper’n på Rigmor er død

SISTE SEILAS: Da Olav Håbu gikk av med pensjon 73 år gammel var mange møtt opp for å ta farvel. Den erfarne skipperen fortsatte likevel med å ta gjesteoppdrag i skjærgården i mange år etterpå.
SISTE SEILAS: Da Olav Håbu gikk av med pensjon 73 år gammel var mange møtt opp for å ta farvel. Den erfarne skipperen fortsatte likevel med å ta gjesteoppdrag i skjærgården i mange år etterpå.

Skipper Olav Håbu døde 2. juledag, 88 år gammel.

– Han sovnet fredfullt inn, forteller datteren, Anne Håbu.

Olav Håbu var skipper på «Rigmor» fra 1969 til 2001 og var en kjent størrelse for alle dem som ferdes på fjorden. Selv etter at han pensjonerte seg for 15 år siden, fortsatte Håbu med gjesteoppdrag ombord på «Rigmor». Foruten alle passasjerer som er fraktet ut til øyriket i rutekjøring gjennom tiår, var Håbu også godt kjent blant elever i barneskolen som deltok på eget undervisningsopplegg på fjorden.

LES OGSÅ: Dette vil turistene oppleve i Asker og Bærum

- Legger man så til den omfattende chartervirksomheten med bryllup, jubileer og firmafester - så blir det unektelig store tall. Men, så går det også døgnet rundt i sommermånedene, sa Håbu til Budstikka i 1999.

Ble hyllet med dikt

Da Olav Håbu trådte inn i pensjonistenes rekker ble han hyllet av passasjerer og lokalavisen. I samme anledning skrev også familien Damman på Brønnøya et dikt til skipperen, eller gentlemannen som de kalte ham, som vi gjengir et utdrag fra her:

Blant Vestfjordens vakreste holmer og skjær

går det en båt i all slags vær.

I fossende regn eller storm mot land

i et univers av lys og luft og vann, -

står det til rors en evigung mann.

Alltid trygg og alltid våken

loser oss frem selv i tjukkeste tåken.

Blid og rolig -et smil til alle.

Hjelpende hender så ingen skal falle.

 

Olav Håbu bisettes fra Nordstrand kirke torsdag 5. januar klokken 14.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.