Skip to main content

Fylte sjøleir på 23 minutter

Bare 23 minutter tok det før de 544 plassene på Tomm Murstad sjøleir sommeren 2005 var fylt opp.

Sjøleiren sommeren 2004 var fulltegnet etter nøyaktig 13 minutter og 52 sekunder. Derfor sørget Anniken Murstad og Tomm Murstad jr for en server med langt større kapasitet denne gang. Dette ga foreldre rundt ti minutter mer til å skaffe leirplass til sine håpefulle. Påmeldingen, som kun foregår over internett, åpnet klokken 18 onsdag. 23 minutter senere var det fullt.

- Mange kjente navn står langt bak på listen, men vi ønsker ikke å gjøre forskjell på dem som har vært her før og de helt nye. For uke åtte står over 270 på venteliste, forteller Anniken.

Foreldre i kamp med noen tusen andre foreldre opplevde nok at nettsiden til Tomm Murstad sjøleir ikke helt klarte belastningen onsdag kveld.

- Det er gledelig for oss at så mange er interessert, men fortvilende for foreldrene som ikke kom gjennom, sier Tomm.

- Serveren var den største vi kunne hoste frem, men pågangen var nok større også. Å leie en enda bedre server ville kostet oss mange hundre tusen kroner, og det har vi ikke mulighet til, forteller Anniken.

Tomm Murstad sjøleir er svært populær blant vannglade unge mellom 10 og 15 år. "Ingen kjeder seg hos Onkel Tomm", lover Anniken og Tomm på internettsiden til sjøleiren.

De legger til rette for aktiviteter hele dagen lang. En typisk dag på Høyerholmen i Vestfjorden er en økt med vannski, wakeboard, kneeboard, luftgeværskyting og klatring etter frokost, selvfølgelig seilturer, og avslutningsvis kanonball, fotball og disko på ettermiddagen og kvelden. Ikke rart dette er populært.

Neste år gjelder det altså å ha detaljene til påmeldingsskjemaet klare ved pcen, innøvd touch, og å trykke på "send" fortere enn svint.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.