Skip to main content

Fylte 120 søppelsekker med klær

OVERRASKET: Marte Sofie Udjus, Mathias Jensen (11) og Astrid Marie Jensen (9) ble imponert av alt de fikk samlet. FOTO: MARIUS DALSEG SÆTRE
OVERRASKET: Marte Sofie Udjus, Mathias Jensen (11) og Astrid Marie Jensen (9) ble imponert av alt de fikk samlet. FOTO: MARIUS DALSEG SÆTRE

Familien Udjus så seg nødt til å dirigere trafikken i egen bakgård. Hele Nesøya ville bidra med nødhjelp til Kurdistan.

Astrid Marie Jensen tar fart og kaster seg bortover asfalten. Et skateboard gir henne nok fart til å skli gjennom hele gårdsplassen.

– Senest i går var ikke det mulig. Det var for mange biler utenfor, sier Marte Sofie Udjus mens 9-åringen kommer smilende tilbake.

Frem til torsdag kom bilene på rad og rekke inn Taglugnveien på Nesøya. I bagasjerommene lå klær, medisinsk utstyr, leker og kosedyr.

– Jeg har stått og grått sammen med fremmede i garasjen. Det er helt utrolig hvor voldsomt engasjement det har vært for å hjelpe til, sier Udjus.

Nå står utstyret stablet i høyden i garasjen til Udjus. Over 120 søppelsekker fyller opp garasjen. Mannens bil står parkert utenfor. Alt er tiltenkt kurdiske flyktninger i Irak og kjøres snart i trailer nedover.

Bruker julen på å kjøre til Irak

– Egentlig skulle han vært her allerede, men han ble forsinket, forklarer Udjus.

Personen hun snakker om er Per Helge Grande. Den daglige lederen i Visjon Norge kom i løpet av helgen til Nesøya for å plukke opp utstyret. Når vi skriver søndag, er alt klart for turen som venter i nær fremtid.

LES OGSÅ: Vandret med vann
LES OGSÅ: Van(n)vittig vandring
LES OGSÅ: Ta godt imot unge bøssebærere

– Jeg vet ikke når han drar. Det kan han heller ikke si av sikkerhetshensyn, men Grande kjører alt ned på egen hånd, slik han har gjort til Bulgaria, Romania og Albania tidligere, sier Udjus.

Hun hadde en lignende innsamling til Kirkens Nødhjelp i fjor, men noe var annerledes i år.

– Dette er personer på flukt fra IS i Irak og Syria. Vi hører om dem og ser dem på nyhetene hver dag. Da er det godt å vite at dette kommer frem. Jakkene som er pakket ned denne uken, pakkes først opp når de er i hendene på flyktningene i Erbil, sier 36-åringen som er stolt over bidragene.

– Det har stått søppelsekker med klær utenfor når vi har våknet om morgenen, folk ringer for å få vite hvilket utstyr som er viktigst, sier hun.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.