Skip to main content

Fyller opp «Huset» i Vollen

INTERIØR I HUSET: Marianne Riis Rasmussen og Christine Sagen Johnsen (til venstre) fyller Huset i Vollen med interiør.

Askers AP-leder Marianne Riis Rasmussen (54), og Christine Sagen Johnsen (54) fyller «Huset» i Vollen med interiørbutikken «Søstrene Sagen».

Det betyr at det, etter flere år uten liv, igjen blir virksomhet i første etasje i det hvite «Huset» i Vollen sentrum. Butikken åpner fredag.

Mange vil kjenne «Søstrene Sagen» fra tidligere. Butikken har i ni år holdt til i et lite rødt hus ved veien rett før hovedsentrum.

En spesiell og personlig historie ligger bak flyttingen og kvinne-duoen. Christine Sagen Johnsen startet opprinnelig butikken med sin søster Ingrid, derav navnet «Søstrene Sagen». Ingrid gikk bort etter lang tids kreftsykdom tidligere i år.

– Jeg har vært gjennom en veldig tøff prosess. Men butikken skal fortsatt hete «Søstrene Sagen», forteller Christine.

– Det er ikke slik at Marianne tar Ingrids plass. Ingrid visste om alt dette før hun døde, og syntes det var fint. Det er jeg veldig glad for.

Politiker er deltidsjobb

Hennes nye makker gleder seg til å komme i gang.

– Det å være politiker i Asker er ingen fulltidsjobb. Jeg hadde allerede jobbet hos «Søstrene Sagen» et års tid da vi inngikk samarbeid i vinter. Jeg trives med interiør, og gleder meg til dette, sier Marianne Riis Rasmussen.

– Betyr dette at du går ut av politikken?

– Som sagt. Det å være politiker er en deltidsjobb. Men nå er nominasjonsprosessen i gang, så det er litt for tidlig å gi et konkret svar på det spørsmålet, sier Ap-politikeren.

Bedre beliggenhet

Butikkveteran Christine er svært fornøyd over ny beliggenhet. Langt større plass, og at alt er på ett plan, er også et pluss. Butikken skal fylles av interiør, møbler, klær – samt mat- og drikke produkter. De to damene satser på en omsetning på rundt tre millioner det første hele driftsåret.

– Litt av poenget vårt med «Søstrene Sagen» er at folk skal slippe å reise til Oslo for å handle interiør og møbler. Det er flere interiørbutikker å velge mellom lokalt i Asker, Vollen og Bærum, påpeker de.

De gleder seg over all tilflytting av nye familier til Vollen, noe de ser på som viktig i forhold til fremtidig vekst. Men stedet har kunder også fra resten av Asker, Oslo og Bærum.

Les flere økonominyheter fra Budstikka her

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.