Skip to main content

Fylkesmannen åpner tilsyn mot barnehage

OMSTRIDT: Risenga barnehage er under tilsyn av Asker kommune. FOTO: EVA GROVEN
OMSTRIDT: Risenga barnehage er under tilsyn av Asker kommune. FOTO: EVA GROVEN

For andre gang har Fylkesmannen i Oslo og Akershus tilsyn i en privat barnehage. Barnehagen har samme eier som Risenga barnehage.

Tilsynet er rettet mot Torshovhagen barnehage i Oslo, som er eid av Seraphin AS, som altså også eier Risenga barnehage i Asker.

– Bakgrunnen er først og fremst de oppslagene som var i Budstikka vedrørende Risenga barnehage. Vi så nærmere på tall vi hadde tilgjengelige for Torshovhagen barnehage, og ut fra tallene mente vi at det var grunnlag for å åpne tilsyn, sier seniorrådgiver Monica Hermansen i barnehage- og utdanningsavdelingen hos fylkesmannen.

LES OGSÅ: – Tilslørte og brøt flere lover

Også tilsyn i Asker

Budstikka har i flere artikler omtalt økonomien i og rundt privateide Risenga barnehage i Asker.

Asker kommune har iverksatt tilsyn for å ettergå økonomiske disposisjoner for å sjekke om offentlig støtte og foreldrebetaling er kommet barna til gode, slik barnehageloven klart forutsetter.

– Er det ofte dere åpner slike tilsyn?

– Barnehageloven åpner for at vi kan åpne tilsyn med barnehager i særlige tilfeller. Bestemmelsen trådte i kraft for halvannet år siden. Det er fremdeles kommunen som har det primære ansvaret for å føre tilsyn med barnehagene. Det er kun unntaksvis vi åpner tilsyn med en barnehage, sier hun.

Hermansen påpeker at Fylkesmannen i Oslo og Akershus har brukt denne bestemmelsen kun én gang tidligere.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.