Skip to main content

Furuholmen i «The Voice» i kveld

MENTOR: Magne Furuholmen fra Nesøya er en av mentorene i The Voice på TV2. FOTO: ROBERT HOLAND/TV2
MENTOR: Magne Furuholmen fra Nesøya er en av mentorene i The Voice på TV2. FOTO: ROBERT HOLAND/TV2

Magne Furuholmen starter i kveld, fredag, jakten med å finne Norges nye store stemme i programmet «The Voice» på TV 2.

Magne Furuholmen fra Nesøya er en av fire mentorer i sangkonkurransen The Voice, som har premiere i kveld på TV 2.

Sammen med Yosef Wolde-Mariam, Hanne Sørvaag og Sondre Lerche skal han jakte på Norges beste stemme.– Hvis vi klarer å skape en internasjonal suksess, så hadde det vært det absolutt kuleste som kunne skjedd i livet mitt nå, sier Furuholmen til Dagbladet.no.

Programkonseptet er solgt til femti land, blant annet USA, Nederland og Danmark.

Les flere kulturnyheter fra Budstikka her

Kun stemmen

The Voice skiller seg fra andre sangkonkurranser som Idol, ved at det kun er stemmen som avgjør om deltagerne går videre. Mentorene skal plukke ut hvert sitt team med talenter som de skal lede, men de får kun høre, og ikke se, talentene som de har å velge mellom.

– Jeg håper at jeg treffer noen jeg har lyst til å følge opp, og da kommer det til å være i et lengre perspektiv enn dette tv-prosjektet, sier Furuholmen.

Tre deler

Konkurransen er delt inn i tre faser, hvor første fase har fått navnet «Blind Audition». Her sitter de fire mentorene med ryggen til scenen, og må basere sine valg på stemmekvaliteten til sangerne.

Om mentoren liker det den hører, kan han/hun ta sangeren til sitt team for videre veiledning. Dersom flere av mentorene ønsker å jobbe videre med samme sanger, er det opp til sangeren selv å velge hvilken mentor artisten vil jobbe med. Derfor er det også duket for konkurranse mellom mentorene.

Andre fase kalles «The Battle», og her setter mentorene sine egne sangere opp mot hverandre. Til slutt vil hver mentor sitte igjen med fem sangere, som går videre til tredje fase; livesendingene.

The Voice har premiere i kveld, fredag, klokken 20.00 på TV 2.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.