Skip to main content

Funnet død på cella

FENGSLET: Det var bak disse murene Asker-mannen i 50-årene tok sitt eget liv i julen. Kriminalomsorgen beklager hendelsen og varlser at gjennomgang av saken. FOTO: KARL BRAANAAS
FENGSLET: Det var bak disse murene Asker-mannen i 50-årene tok sitt eget liv i julen. Kriminalomsorgen beklager hendelsen og varlser at gjennomgang av saken. FOTO: KARL BRAANAAS

Kun dager etter pågripelse tok Asker-mannen sitt eget liv på fengselscella. – Vi fikk ingen informasjon før presten sto på døra, sier familiemedlem.

En mann fra Asker ble 1. juledag funnet død i Oslo fengsel, etter å ha tatt sitt eget liv.

Mannen, som er i 50-årene, satt varetektsfengslet med fullstendig isolasjon i forbindelse med etterforskning av en straffesak.

Etter det Budstikka kjenner til skal mannen ha blitt pågrepet og satt i arrest av Asker og Bærum politidistrikt noen dager forut for hendelsen. I julen ble mannen overført fra politiarresten i Sandvika til Oslo fengsel.

– Fikk ingen informasjon

Budstikka har vært i kontakt med mannens nærmeste familie. Et kvinnelig familiemedlem forteller at de mottok dødsbudskapet sent på kvelden 1. juledag.

– Det siste han sa før han døde, var at han gledet seg til å feire jul med oss igjen. Vi føler bitterhet og sorg over at han gikk bort på denne måten, og spør oss selvsagt hvordan det kunne skje. Vi trodde i det minste at han skulle være trygg i fengselet, sier hun.

Kvinnen forteller at familien var svært bekymret for mannen i dagene etter pågripelsen. En bekjent av mannen varslet dem om saken like etter at han var blitt arrestert.

Kom prest på døren

– Vi har ringt Asker og Bærum politidistrikt i flere dager for å få informasjon. Vi fikk ikke vite noe som helst før det plutselig sto en prest på døren og fortalte oss at han hadde tatt sitt eget liv, sier kvinnen.

Hun understreker at familien ikke har bedt om informasjon om selve straffesaken.

– Vi har spurt om rent praktiske ting som navn og kontaktinformasjon til advokaten hans. Vi ønsket å si at vi var der for ham og ville støtte ham gjennom den vanskelige tiden, sier hun.

Politiadvokat: – Tragisk

– Det er tragisk at noe sånt kan skje. Jeg skjønner godt at de pårørende synes det er tungt og vanskelig, sier politiadvokat Knut Skavang ved Asker og Bærum politidistrikt til Budstikka.

Han sier at politiet begjærte varetektsfengsling med fullstendig isolasjon for mannen av hensyn til etterforskningen. Asker og Bærum tingrett etterkom ønsket.

– Dette innebærer at selv ikke mannens advokat har fått innsyn i alle saksdokumentene. Det skal likevel ikke stå i veien for at de pårørende skal kunne få oppgitt navnet på mannens advokat. Dersom de ikke har fått disse opplysningene, skyldes det trolig at familien har snakket med noen som ikke kjenner saken, sier politiadvokaten.

Forsvareren fikk melding fredag

Budstikka er kjent med at mannens forsvarer er advokat Peder Morset.

– Dette er veldig trist. Jeg har ingen kunnskaper om hva som har skjedd, utover en kort beskjed jeg fikk fra politiet fredag ettermiddag, sier Morset.

Mannen ble fremstilt for varetektsfengsling i Asker og Bærum tingrett lille julaften klokken 12.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.