Skip to main content

Funksjonshemmede Yasmina (10) ble nektet kinofilm

IKKE LENGER: Youssef Belarif synes det er uhørt at ikke Sandvika kino er fullt tilgjengelig for funksjonshemmede som datteren Yasmina.
IKKE LENGER: Youssef Belarif synes det er uhørt at ikke Sandvika kino er fullt tilgjengelig for funksjonshemmede som datteren Yasmina.

Koseturen for å se "Karsten og Petra"-filmen fikk en brå slutt for den multifunksjonshemmede jenta.

Da Yasmina (10) fra Kolsås og ledsageren ankom Sandvika kino for å se "Karsten og Petra", fikk turen en brå slutt. Yasmina fikk ikke komme inn i salen, fordi den ikke var tilpasset rullestolbrukere.

Det hadde ikke familien fått noe informasjon om.

– Jeg følte at vi nærmest ble kastet ut. Det finnes ikke noe informasjon på kinoens nettsider om at kinosalen ikke kan brukes av funksjonshemmede, sier Yasminas pappa Youssef Belarif.

LES OGSÅ KINOSJEFENS SVAR: Kinosjef: Må gi bedre info

– Dårlig  tilpasset

Han har tidligere hatt med datteren på Sandvika kino flere ganger. Hver gang har han sittet igjen med en opplevelse av at lokalene er dårlig egnet for rullestolbrukere, med tunge dører og mange trapper.

LES OGSÅ: Knut Gjesdal (71) brakk nakken i sykkelulykke

– Bare for å komme inn døren, må man være to personer eller rope på hjelp. Datteren min er ikke den eneste funksjonshemmede i Bærum. Jeg synes det er helt håpløst hvis man som funksjonshemmet fra Bærum må reise til Asker eller Oslo for å kunne komme seg på kino. Det er trist at slikt skjer i 2015, sier Belarif.

Mye planlegging

Akkurat den lørdagen Yasmina skulle på kino, hadde Belarif planlagt andre aktiviteter med de to søsknene hennes. Både billetter og spesialtransport var bestilt for kinobesøket, og det var også avtalt at ledsager skulle være med.

I stedet for de planlagte aktivitetene måtte Belarif rykke ut for å hente datteren. Vaktlederen på kinoen tilbød jenta å se en annen film, men der og da var det ingen som passet hennes nivå.

LES OGSÅ: Har ikke stor nok p-plass – får ikke rullestol

Belarif ble også tilbudt fribillett som plaster på såret, men takket nei.

– En fribillett vil ikke hjelpe mot det grunnleggende problemet, som er at kinolokalene ikke er ordentlig tilpasset rullestolbrukere. Hvorfor skulle noen tilby meg fribillett til en kino jeg ikke kan bruke, fnyser Belarif.

I forrige uke sendte han klage både til kinoen og morselskapet, men han har ennå ikke fått svar.

– Jeg er spent på hva de vil svare, sier Belarif.

LES OGSÅ: «Vito» gjør hverdagen lysere for Irene

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.