Skip to main content

Full strid i Bærum Frp

Anne-Gerd Steffensen og Sven Even Maamoen møter ikke lenger sammen til gruppemøter i Bærum Frp. FOTO: KARL BRAANAAS
Anne-Gerd Steffensen og Sven Even Maamoen møter ikke lenger sammen til gruppemøter i Bærum Frp. FOTO: KARL BRAANAAS

Styret i Akerhus Frp har bedt sentralstyret suspendere Sven Even Maamoen fra partiet. Så lenge saken pågår nekter fire av åtte kommunestyrerepresentanter for Frp Bærum å møte i gruppemøter.

– Vi fire kan ikke sitte i et møte med en gruppelder som skal legge fast dels langsiktige strategier. Ikke når gruppeleder ikke bare har fått gult kort, men så å si marsjordre, sier Henning Kolstad, kommunestyrerepesentant for Frp i Bærum.

De tre andre som nekter å møte i gruppemøtene er Anne-Gerd Steffensen, Yngve Bjerke og Asbjørn Nilsen.

De mener Sven Even Maamoen bør trå til side som gruppeleder inntil det er klart om han får fortsette som Frp-politiker. De fire "utbryterne" holder for tiden egne gruppemøter forut for kommunestyremøtene.

LES ERIK VIGANDERS BLOGG: Falt for eget grep

Foreslått suspendert

Striden i Frp startet i slutten av november da daværende fylkesleder Sven Even Maamoen sendte en e-post til partileder Siv Jensen, hvor han advarte mot at Askers varaordfører Ole Jacob Johansen skulle velges til ny leder av Akerhus Frp.

I e-posten knyttet Maamoen Johansen til trafiickingskandalen i Trondheim på begynnelsen av 2000-tallet. Det var først Asker Frp som krevde Maamoen eksludert fra partiet.

Forrige uke ble fylkesstyrets anmodning til sentralstyret at Maamoen suspenderes fra Frp i 18 måneder.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.