Skip to main content

Frp-leder slakter Borgen-rapport

MISFORNØYD: Frps Trond Ellingsen er ikke fornøyd med Borgen-rapporten som han mener er fylt med bomull og udokumenterte påstander. Asker formannskap har rapporten til førstegangsbehandling tirsdag kveld.

Frps medlem i Borgen-utvalget slakter rapporten resten av utvalget fant positiv.

LES OGSÅ: – Rapporten skulle ikke gi svarene

– For mye bomull og for lite konkret, sier leder i Asker Frp og medlem av Borgen-utvalget, Trond Ellingsen.

Da «Livet på Borgen»-rapporten ble lagt frem tidligere denne måneden hadde ikke Ellingsen lest den, og ville ikke kommentere den. Nå har han lest den, og skriver i et innlegg på side 3 i dagens Budstikka at forfatterne går som katten rundt den varme grøten.

Som eksempel nevner han setningen «Enkelte grupper med internasjonal bakgrunn er overrepresentert i gruppen med levekårsutfordringer».

– Hva betyr dette? Er det tidligere ambassadeansatte man snakker om? Eller er det innvandrere fra muslimske land som ikke kan eller vil tilpasse seg norsk kultur? spør Ellingen.

– Er ikke det et mistenkeliggjøring av en del Borgen-beboere?

– Jeg vet ikke. Jeg spør, men rapporten gir ikke noe svar, svarer Ellingsen.

Borgen-rapporten:

– Bort med kontantstøtte

Han forteller videre at han er i ferd med å skifte standpunkt om kontantstøtte.

– I et homogent samfunn hadde dette fungert, men betaler man kvinner for å stå ved kjøkkenbenken og føde barn, så gjør de nettopp det, mener Frp-lederen.

– Det er ikke noe incitament for å komme seg ut i arbeid slik man må for å integreres, fortsetter Ellingsen.

– Tallmaterialet i rapporten er sikkert greit nok. Men skal man løse et problem må man definere det først, det gir rapporten ingen holdepunkter for, mener han.

Frp-lederen mener også at rapporten inneholder udokumenterte påstander som «Mangfold er en ressurs i samfunnet», og etterlyser vitenskapelige bevis.

Han er heller snarere til oppfatningen at man trives best med sine egne, og at de mest vellykkede samfunn er de som har hatt en felles kultur.

Ellingsen er positiv på ett punkt – den nyetablerte Borgen Nærmiljøsentral.

– Det er veldig positive mennesker som har kommet raskt på banen. Vi politikere må være villige til å bruke noen kroner her, sier Ellingsen.

Han avslutter sitt innlegg med å utfordre nærmiljøsentralen til å få flere minoritetskvinner ut av hjemmet og inn i en eller annen aktivitet.

LES OGSÅ:

Ikke enig med Ellingsen

«Livet på Borgen» kommer opp i tirsdagens formannskapsmøte hvor rådmannen innstiller på at rapporten skal ligge til grunn for det videre arbeidet for å bedre levekår og oppvekstvilkårene i området.

Opposisjonspolitikerne i Borgen-utvalget er ikke enig i Ellingsens kritikk.

– Jeg tror Ellingsen blir stående alene med sine synspunkter og holdninger til rapporten. Jeg mener rapporten gir en god bakgrunn og en oversikt vi kan bruke i det videre arbeidet, sier Miljøpartiet De Grønnes Kristin Bjelke.

– Vi bestilte ikke en rapport som skulle gi oss fiks ferdige løsninger, men en som skulle gi oss råd i det videre arbeidet. Det har vi fått, sier Arbeiderpartiets Marianne Riis Rasmussen.

– Og Ellingsen, som er en del av det politiske flertallet i Asker, har nå fått en utmerket mulighet til komme med sine konkrete forslag, sier Riis Rasmussen.

Les flere artikler