Skip to main content

– Frp er redd folk skal avsløre bløffen

TULL: Miljøpartiet De Grønnes Nikki Schei i Bærum synes Frps forslag om folkeavstemninger om bomstasjoner rundt Oslo er tullete. Her er han sammen med Lan Marie Nguyen Berg (MDG), byråd for miljø og samferdsel i Oslo.

Frp vil av folkeavstemning om bomstasjoner rundt Oslo. – Desperasjonen brer om seg i Frp, sier MDGs Nikki Schei.

– Dette viser at valgkampen har begynt. Dette er dobbeltkommunikasjon av verste merke fra Frp og uryddig politisk spill, sier Nikki Schei, gruppeleder for Miljøpartiet De Grønne (MDG) i kommunestyret i Bærum og fylkestingsmedlem Akershus, til Nettavisen.

LES OGSÅ: Ber om folkeavstemning om 53 bomstasjoner

– Får for lite tilbake

Frps gruppeleder i fylkestinget, Vibeke Limi fra Bærum, vil be om at det holdes folkeavstemning om 53 nye bomstasjoner som er planlagt i Oslo og Akershus.

Limi sa fredag til Dagsavisen at hun vil foreslå dette under junimøtet i fylkestinget. Hun mener bilistene får for lite tilbake for bompengene de betaler.

– Av det som kreves inn i Oslo, går bare 11 prosent til vei, mens 89 prosent går til kollektivtiltak. I Akershus går 70 prosent til kollektivtiltak. Men er det riktig at bilistene betaler for dette? Det de kollektivreisende betaler inn i Oslopakke 3 er til sammenligning å regne som ingenting, sa hun.

LES OGSÅ: Åtte prosent færre passerte bomringen

200 kronet tur/retur Oslo

– Det er bare et tegn på at desperasjonen sprer seg i Frp. De er redde for at folk skal avsløre bløffen deres, sier Schei til Nettavisen.

Gruppelederen i MDGs kommunestyregruppe i Bærum mener Frp later som om de er mot bompenger gjennom å foreslå en folkeavstemning, samtidig som de har gått inn for en ny E18-motorvei som vil doble bompengene mellom Bærum og Oslo. Trolig vil det koste minst 200 kroner å kjøre tur/retur Oslo-Asker med den nye veien.

LES OGSÅ: – Vi savner rushtidsavgift 

– Frekt og fullstendig på trynet

– Frp tør ikke stå frem og fortelle at dette blir bloddyrt for folk flest. Når realiteten kommer for en dag at de skal bygge så mye vei, som deres egen statsråd ikke vil betale for, så blir de svar skyldig. De må finne en unnskyldning og bruker dette med folkeavstemning. Det er så frekt og fullstendig på trynet, sier Schei.

– Mer vei uten bompenger

Til Nettavisen bekrefter Vibeke Limi, som var med på forslaget, at Frp ønsker mer vei, men ikke mer bompenger.

– Vi ønsker ikke en bompengefinansiert E18, men et flertall i alle andre partier mener at det er det eneste måten å bygge vei på. Ved å ha en folkeavstemning, kan folk få si sin egen mening, sier Limi, som sier at det aller mest at inntektene ved de 53 bompengestasjonene som Frp vil ha folkeavstemning om vil gå til kollektivutbygging, ikke vei.

LES OGSÅ: Må bruke både pisk og gulrot

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.