Skip to main content

Frivillighetsprisen til Eva Bellis

TAKKER: Både juryleder Sigrid Flaata (i midten) og ordfører Lisbeth Hammer Krog takker Eva Marie Bellis (t.v.) for innsatsen.
TAKKER: Både juryleder Sigrid Flaata (i midten) og ordfører Lisbeth Hammer Krog takker Eva Marie Bellis (t.v.) for innsatsen.

Eva Marie Bellis (74) mottok Bærum kommunes frivillighetspris tirsdag.

For mange er Eva Marie Bellis selveste Mor Rykkinn. Hun flyttet dit med familien sin tidlig på 70-tallet. Det tok ikke lang tid før hun startet arbeidet for å gjøre drabantbyen med det frynsete ryktet til et sted som innbyggerne kunne være stolte av.

Som bibliotekar på Rykkinn bibliotek gjennom 30 år tok hun initiativet til Rykkinndagene, Rykkinnboken, Rykkinnrevyen og Internasjonalt Kvinneforum. Til Budstikka har hun fortalt at mye skyldtes en raus biblioteksjef som ga henne frie tøyler til å arrangere ting som ikke var så typisk for et bibliotek.
– Og så er jeg en type som liker å skape ting, at det skjer noe, sier hun.

– Privinneren har vært en avgjørende bidragsyter til den positive utviklingen vi har sett på Rykkinn, sa juryleder Sigrid Flaata.

Bankende hjerte

Eva Bellis har tidligere fått Bærum kommunes kulturpris i 2002, og i år er hun en av kandidatene til Budstikka-prisen «Årets bankende hjerte». Der pågår avstemmingen frem til 19. desember, og vinneren kåres i slutten av måneden.

LES OGSÅ:Hvem blir årets bankende hjerte?

– Jeg har fått mange venner og lært masse gjennom det jeg har vært med på. Og jeg har alltid vært engasjert, så jeg visste at dersom jeg skulle føle meg hjemme, måtte jeg gjøre noe da vi flyttet til Rykkinn, sa hun til Budstikka.

I disse dager er hun med i redaksjonskomiteen for en nye boken om Rykkinn, og den kommer ut i mars.

Tenner lys for andre

Frivillighetsprisen ble delt ut i rådhusets festsal, og det var flere andre som fikk pris. På andre plass kom Anne Kvaal for sitt arbeid for funksjonshemmede og på tredje Dagrunn og Arne Synnes for sitt internasjonale solidaritetsarbeid.

Ordfører Lisbeth Hammer Krog takket alle de som gjør frivillig arbeid for andre, og lånte ord fra Per Anders Nordengen.

– Ingen kan hjelpe alle, men alle kan tenne lys for noen. Og det er akkurat det dere som jobber frivllig gjør, sa hun.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.