Skip to main content

Frivillig organisasjon fikk nei til å bygge ly for regn

ENDELIG NEI: Kristin Bredal Berge og Vegard Olderheim i NaKuHel på Sem får ikke lage tak her. Miljødirektoratet frykter en gradvis utbygging innenfor landskapsvernområdet.

NaKuHel-stiftelsen har likevel tatt i bruk ruinen der Miljødirektoratet ikke vil tillate tak over en gammel drivhus-grunnmur.

«Frivillig organisasjon fortviler etter drivhus-nei», skrev Budstikka i mai i fjor. NaKuHel-stiftelsen, som underviser barn og unge, fikk da nei av Fylkesmannen i Oslo og Akershus til å bygge tak over en gammel drivhus-grunnmur, som ligger innenfor Semsvannet landskapsvernområde.

Arealet på rundt 120 kvm skulle brukes som ly for barna når det er dårlig vær.

Endelig nei

Miljødirektoratet avviser NaKuHels klage og sier også nei til tak.

Det stanser likevel ikke stiftelsen, som har tatt i bruk arealet – altså uten det ønskede taket.

– Opprinnelig bygningsdel er pusset opp innvendig. Ruinen som vi ikke fikk bygge på, brukes til såkasser, bålplass og undervisningsområde. Det har blitt fint og funksjonelt, sier NaKuHel-leder Kristin Bredal Berge.

– Det er et pressområde. Man må unngå en bit for bit-utbygging som kommer i konflikt med verneverdier, skriver Miljødirektoratet i sitt avslagsbrev.

Hotell-planer

Olavsgaard Eiendom AS ønsker en utvidelse av hotellet på Sem – innenfor det samme landskapsvernområdet. Selskapet har kjøpt hotellet av Asker kommune – med forutsetning om ja til utvidelse.

Fylkesmannen har uttrykt skepsis til planene. Det har skapt sterke følelser hos enkelte politikere i Asker.

Les flere artikler