Skip to main content

Frisk og Aliens frykter parkeringskaos - ber publikum droppe bilen

FOLKEFEST: Onsdag blir det trolig tilskuerfest med over 2.000 i Askerhallen (t.h) og opp mot 1.000 i Leikvollhallen (t.v.). Frisk møter Storhamar i ishockey-semifinale og Asker Aliens møter Bærum i basketsemifinale. FOTOMONTASJE: TORIL S. TØRMOEN

Gigantmøte i ishockey og nabooppgjør i basketball et steinkast unna hverandre. Folkefesten kan føre til parkeringkaos på Risenga.

Klokken 19.00 i kveld er det kampstart både for den fjerde ishockeysemifinalen mellom Frisk Asker og Storhamar og for den avgjørende semifinalekampen i basketball mellom Asker Aliens og Bærum Basket.

Kampene spilles nesten vegg i vegg og det kan bli trangt i innkjøringen og på parkeringsplassene på idrettsparken i Risenga.

Det vet de godt i Frisk og i Aliens, og klubblederne har vært i kontakt med hverandre.

– Det burde kunne gå, det kommer til å bli litt kaos, men vi har vakter som skal ta seg av dette, sier daglig leder i Frisk Asker, Ole Gerhard Haug og legger til:

– Det vil være dumt å komme fem minutter før kampstart.

Etter at  – Kan ha snudd hele serien på bortebane i mandagens tredje semifinalekamp, har billettsalget til kveldens kamp i Askerhallen gått så det suser. Haug tror det bør bli minst 2.000 solgte billetter til kampen.

LES OGSÅ: Saponari betaler fansen tilbake – med målpoeng

– Vær tidlig ute

Søndag så vel 750 tilskuere i Nadderudhallen at Bærum Basket utlignet til 1–1 i semifinalekamper mot Asker Aliens.

– Jeg tror alle de som var i Nadderudhallen søndag, pluss noen til kommer på kampen onsdag. Det kan fort bli 1.000 mennesker, sier Geir Spiten i Asker Aliens.

Både Haug og Spiten anbefaler folk som skal på kamp om å være tidlig ute.

– Vi vil også oppfordre folk til å parkere andre steder og gå ned, sier Haug som oppfordrer til å sykle eller gå til kampen.

– Folk må være ute i veldig god tid. De som har mulighet bør la bilen stå hjemme. I Asker er vi litt for glade i å bruke bilen. Det er gunstig å la den stå, eventuelt se etter alternativ parkering ved Bondi skole og gå ned i bakkant av hallene, sier Spiten.

Det kommer til å stå parkeringsvakter ved innkjøringen til Risenga-området. De som skal på basketkamp vil få beskjed om å begynne å parkere innerst på området, de som skal på ishockeykamp begynner ved Askerhallen og Bleiker videregående. Basketklubben har ikke pleid å ta betalt for parkering, Frisk tar betalt av dem som skal på ishockeykamp.

LES OGSÅ: – Kan ha snudd hele serien

 

ASKER MOT BÆRUM: Det blir fort folksomt når naborivalene møtes på parketten.

– Dette blir moro

Haug mener avviklingen burde kunne gå fint og minner om at det i fjor var 2.800 tilskuere inne i Askerhallen på den ene av finalene mot Stavanger. Han påpeker samtidig at han mener det er viktig at det tenkes på tilrettelegging av parkeringsplasser når man planlegger ny ishall på området ettersom hele Risenga er et stort idrettsområde, med mange aktiviteter og at det i fremtiden også kan bli arrangementer samtidig.

– Dette blir moro. Det er sånne kamper som er ekstra morsomme, både for Frisk og for Asker Aliens, sier Geir Spiten.

Han var med på basketens storhetstid på begynnelsen av 2000-tallet hvor det var smekk fullt i Vollenhallen. Det er lenge siden Asker Aliens har hatt så mye folk på sine kamper som det helt sikkert blir i kveld.

– Vi har leid inn noen flere stoler. Men folk må også belage seg på at noen må stå. Vi tar i bruk galleriet bak sekretariatet i Leikvollhallen. Der er det plass til 150 mennesker til.

LES OGSÅ:– Dette var ikke noe mirakel– Dette var ikke noe mirakel Dette var ikke noe mirakel

Les flere artikler