Skip to main content

Frisk-legende gir seg på landslaget

GIR SEG PÅ LANDSLAGET: Anders Bastiansen har spilt sin siste landskamp.

Anders Bastiansen (38) sier at nok er nok, og gir seg på det norske ishockeylandslaget. Men han fortsetter i Frisk Asker.

Frisk-kapteinen takker av for Norge, etter å ha spilt med den norske isbjørnen på brystet (Det norske ishockeylandslaget spiller med en isbjørn på brystet, ikke det norske flagget) i over 110 kamper.

– Det er noe jeg har tenkt på lenge, og noe jeg har sagt i mange år at jeg skulle gi meg på landslaget. Nå gjør jeg det, sier Anders Bastiansen til Budstikka.

Det var avisen  Verdens Gang som omtalte saken først.

– Det blir vel greit å avslutte sesongen litt tidligere en gang, sier Bastiansen.

Alltid vært gøy

Han legger ikke skjul på at det blir litt spesielt å måtte følge det norske landslaget fra tribunen eller TV-skjermen.

– Jeg har alltid synes at det å spille på landslaget har vært kjempegøy. Men det er også flere i min familie som jeg må ta hensyn til. Jeg skjønner at det kan være slitsomt for de hjemme når jeg er borte så mye med landslaget, sier han.

LES OGSÅ: Superveteran ser ikke mot slutten

Trene om sommeren

Han skal likevel fortsette å spille for moderklubben Frisk Asker. Han har i utgangspunktet ett år igjen av kontrakten med Asker-klubben.

– Jeg har lyst til å fortsette. Nå får jeg litt lengre sommerferie, og kan kanskje få trent skikkelig i sommer da jeg tidligere var på landslaget.

– Så lenge jeg holder meg skadefri, har jeg lyst til å fortsette. Får jeg en langtidsskade, blir det vanskelig i min alder, sier 39-åringen.

Han har spilt for Frisk Asker, Arboga, Almtuna, Mora og Färjestad (alle Sverige) og Graz 99ers (Østerrike).

Han har deltatt i 13 VM og tre OL.

 

Les flere artikler