Skip to main content

Fridtjof Frank Gundersen død

Fridtjof Frank Gundersen ble 77 år gammel..
Fridtjof Frank Gundersen ble 77 år gammel..

Tidligere stortingsrepresentant og professor Fridtjof Frank Gundersen fra Sandvika er død 77 år gammel.

Fridtjof Frank Gundersen ble 77 år og døde fredag etter lang tids sykdom. Han satt 16 år på Stortinget – fra 1981 til 1985 og igjen fra 1989–2001.

I de 16 årene han satt på Stortinget var det i hovedsak som representant for Fremskrittspartiet, men også som uavhengig kandidat etter konflikt med daværende partileder Carl I. Hagen. Han følte seg da ikke lenger  vel i stortingsgruppa til Frp.

Etter sin fjerde periode på Stortinget ble han ikke renominert til sikker plass på Frps valgliste for Akershus. Han meldte seg da ut av Frp i protest og forsøkte å komme inn på Stortinget gjennom en egen valgliste. Han nådde ikke opp.

Fridtjof Frank Gundersen bodde i leilighet i Hamangskogen i Sandvika. Han vokste opp på Tynset.

– Jeg er ikke bare stolt over mine perioder på Stortinget. Men jeg har bidratt til at Frp er det eneste partiet av sitt kaliber i Europa som støtter Israel. Det er jeg fornøyd med. Jeg fikk også partiet til å forstå at man må støtte USA, uansett, så lenge det ikke trekker norske interesser i tvil, sa Gundersen i et intervju med Budstikka i anledning av sin 75 årsdag.


I Forsvaret tok han kurs i russisk, før han etter hvert begynte sin juridiske utdannelse. I 1975 tiltrådte han stillingen som professor i rettsvitenskap ved Norges Handelshøyskole. I 2002 ble han professor II.

Fridtjof Frank Gundersen ga ut 30 bøkene. Hovedsakelig om politikk og juridiske lærebøker.


Han bisettes i Haslum krematorium torsdag .

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.