Skip to main content

Fra Beatles-film til Robin Hood-forestilling

Håvard Jackwitz (t.v.) og Halvor Tangen Schultz spiller i «Robin Hood». De er mest kjent for sine roller som Seb og Ola i filmen Beatles.
Håvard Jackwitz (t.v.) og Halvor Tangen Schultz spiller i «Robin Hood». De er mest kjent for sine roller som Seb og Ola i filmen Beatles.

Hovedrolleinnehaverne fra den norske Beatles-filmen har viktige roller i Robin Hood-forestillingen til Sandvika barne og ungdomsteater.

– Da jeg var ferdig med innspillingen av Beatles-filmen, ville jeg bare fortsette med skuespill. Derfor meldte jeg meg inn i Sandvika barne- og ungdomsteater (SBUT) i januar i år, sier Halvor Tangen Schultz (16).

I Beatles spiller Halvor karakteren Ola. Til daglig er han elev ved dramalinjen på Rud.

BILDESERIE: Se bildene fra premieren her

– Prins Johan er broren til Kong Richard, en barnslig drittsekk som er alt annet enn hyggelig, forteller Halvor.

Torsdag kveld står han på scenen som den selvopptatte og jålete Prins Johan i SBUTs versjon av Robin Hood.

Fornøyd publikum

Onsdag kveld var han likevel blant publikum i salen og overvar premieren i Sandvika Teater. SBUT opererer nemlig med to grupper som spiller annenhver forestilling.

På premierekvelden var det «cast Bue» og Fredrik Aure som sto på scenen som Prins Johan, iført høy parykk, fargerike tekstiler og overdrevne fakter. De ble møtt av et engasjert og fornøyd publikum.

LES OGSÅ: Vegvesenet rev ned barneteaterets reklamebanner

Eneste skår i gleden for de unge skuespillerne må være at billettsalget til forestillingene foreløpig går litt trått.

Har solgt en tredjedel av billettene

Til onsdagens premiere var det solgt 143 billetter, halvparten av maks antall sitteplasser i Sandvika teater. Til sammen har SBUT solgt 1.510 billetter til de resterende 20 forestillingene.

 – Vi har budsjettert med 3.500 solgte billetter. De to foregående årene solgte vi 4.000 billetter til både «Scrooge» og «Narnia», forteller styreleder Per Ivar Olsen.

Han har fortsatt troen på at publikum får øynene opp for forestillingen.

LES OGSÅ:

Håper mange kommer

Også Håvard Jackwitz (17) som er blitt kjent som Seb fra Beatles-filmen spiller i SBUT. Håvards rolle er Sheriffen, en slu type som gjør alt for å kapre kongeriket foran nesen på Prins Johan.

– Det er et skikkelig fargerikt og energisk stykke, som det skal være morsomt å se på, forteller Håvard.

Kameratene håper det blir mange som vil se forestillingen.

– Jo flere publikummere det er i salen, jo bedre. Men vi gir akkurat det samme på scenen selv om det er få i salen, forsikrer Håvard.

Les flere kulturnyheter fra Budstikka her

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.