Skip to main content

Fotball for rusmisbrukere i Asker

Voksne rusmisbrukere får sitt eget fotballag i Asker med trening tre ganger i uken.

Det er Asker Fotball Herrer som på denne måten vil skape en arena for å bedre den enkelte rusmisbrukers hverdag gjennom et samarbeid med næringslivet, Nav og Varmestua.

Tirsdag vedtok et enstemmig formannskap i Asker å bevilge 300.000 kroner til prosjektet «Gatelaget, et prosjekt for rusmisbrukere». Det er 75.000 kroner mindre enn Asker Fotball søkte om.

Politikerne fulgte rådmannens anbefaling om ikke å binde seg til ytterligere støtte på 710.000 de kommende to årene. Begrunnelsen er at dersom «Gatelaget» skal bli et kommunalt finansiert ettervernstilbud på Asker Fotball Herrer må behandles som en ordinær kommunal anskaffelse med de konsekvenser det innebærer.

Mat og prat

Stabæk etablerte tidligere i år et tilsvarende prosjekt og fikk 750.000 i kommunal støtte og ytterligere garanti for nye 750.000 kroner.

Asker Fotball Herrer har i sin visjon at «vi tar samfunnsansvar». I tillegg til det nye prosjektet har laget i fem år drevet prosjekt for unge enslige asylsøkere og startet i vår med fotballag for psykisk utviklingshemmede.

«Gatelaget» skal være et tilbud for rusmisbrukere over 30 år og være en integrert del av Asker Fotball Herrer. Det legges opp til trening tre ganger i uken med frokost i forkant og samling med lunch, individuelle planer og samtaler etterpå.

Målet er skape en arena for en sårbar gruppe i Asker kommune samt bedre forståelse for rusmisbrukere blant kommunen innbyggere.

Gatepresten er med

Ansvarlig for prosjektet er integreringsansvarlig Rune Klemetsdal i klubben som blant annet har med seg gateprest Øyvind Stabrun foruten Frode Lerstein og Johanna S. Ansnes.

Lerstein kommenterer at prosjektet ikke står og faller med at Asker bidrar med mindre enn det er søkt om. De har fått bra respons hos nærlinglivet. De første treningene er allerede igang på Føyka.

Gratis trening

Asker kommune vil foruten oppstartsbidraget tilby gratis treningstid i kommunale og private anlegg. Blant annet utetrening på Føyka og innendørs trening i vintersesongen på dagtid i nye Holmen turnhall.

Det var Frelsesarmeen som startet med organisert gatefotball i 2005 og Fredrikstad Fotballklubb tok etter konseptet i 2011 og som nå er modellen Stabæk og Asker fotball.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.