Skip to main content

Fortviler over p-kaos ved Semsvannet

KAMP OM PARKERING: Her står bilene i veien som går inn til Sem bruk. Det går grunneier til å fortvile.

Grunneier Arnfinn Barlund fortviler over parkeringen til turgåere ved Semsvannet i Asker.

Søndag strømmet turfolket til Semsvannet, som er et av de mest populære utfartsstedene i Asker. Det resulterte som så mange ganger tidligere i et fullstendig parkeringskaos.

– Det sies at trafikken ikke økes her, men det blir bare flere og flere biler. Dette skaper vanskeligheter langs veien også, sier grunneier Arnfinn Barlund.

I tillegg til bilene er også parkeringsvaktene et fast innslag på stedet. Det har ført til at turgåerne velger kreative løsninger for å parkere så nærme turstien som mulig for å unngå bøter.

PRIVAT INNKJØRSEL: Her står bilene på rekke og rad ved en privat innkjørsel ved Sem bruk.

– Bilene parkerer i private oppkjørsler, særlig ved Sem bruk. For litt siden sto det 60 biler på tomten ved innkjøringen bak Sem bruk, sukker Barlund.

LES OGSÅ: Fikk p-bot ved sommerstengt gjestegård

 

– Har økt i omfang

Som grunneier er Barlund godt kjent med problematikken når været er på turfolkets side, men hevder det bare blir verre og verre.

– Nå har det både spredt seg og økt i omfang, fastslår han.

LES OGSÅ: Asker kommune: – Latskap å parkere ved Semsvannet

Budstikka har ved en rekke anledninger skrevet om problematikken med parkeringskaos ved utfartsstedet. I 2015 satte Asker kommune opp forbud mot parkering uten særskilt tillatelse på p-plassen ved Sem gjestegård, noe som har ført til mange bøter for turgåere. Og når utfartsparkeringen i Semsveien raskt blir fylt opp når solen skinner fra blå himmel, velger turgåere mindre heldige løsninger.

– Det har vært mye trafikk og mye biler, så om det har blitt kaos ett eller annet sted tror jeg gjerne, sier Bjørn Nicolaisen, som står frivillig vakt i krysset Holtmarksvei/Semsveien for Holmen IF.

VAKT: I krysset Holtmarksvei/Semsveien sto Bjørn Nicolaisen for Holmen IF og kontrollerte.

– Vi har stått og holdt kontroll på den lille parkeringsplassen ved vannet i hele dag, så her har det gått greit, avslutter han.

Les flere artikler