Skip to main content

Fornebubåten er i drift

FORNEBUBÅTEN: Mandag morgen  ble båtruten mellom Fornebu og Aker Brygge satt i drift. Avgang var fra Aker Brygge klokken 06.30.
FORNEBUBÅTEN: Mandag morgen ble båtruten mellom Fornebu og Aker Brygge satt i drift. Avgang var fra Aker Brygge klokken 06.30.

Mandag morgen klokken 06.30 var første avgang for Fornebubåten på den nye båtruten mellom Aker Brygge og Fornebu,

Ordfører Lisbet Hammer-Krogh (H) i Bærum og fylkesordfører Anette Solli (H) var blant dem som hadde stått opp grytidlig for å være med på første avgang med Fornebubåten fra Aker Brygge. Båtruten har vært etterlengtet, og ventetiden har vært lang.

– Denne båtruten ser jeg på som den mellomste Bukkene Bruse når det gjelder kollektivtilbudet på Fornebu. Den minste er bussene, mens den store Bukkene Bruse er T-banen som kommer, uttalte Solli på overfarten fra Aker Brygge til  Rolfsbukta.

LES OGSÅ: Se, her er Fornebu-båten!

12 minutter

MS Tidevind brukte 12 minutter over fjorden, på linje 101 mellom Aker brygge og Fornebu.

Blant passasjere på første turen var Jan-Erik Haugedal, som bor i Blystadlia i Rælingen kommune på Romerike. Han jobber i IT-selskapet Evry på Fornebu.

– Båtruten er et veldig bra tiltak, som jeg kommer til å benytte av og til. Det er riktignok et stykke å gå til der jeg jobber, sier han.

– Det er mange som har ønsket seg et båttilbud mellom Aker brygge og Fornebu, og vi håper at både beboere og de som jobber på Fornebulandet blir fornøyde med hurtigbåten. Forhåpentligvis letter den noe av passasjertrykket på bussene, slik at vi kan ivareta et godt kollektivtilbud frem til Fornebubanen står ferdig, sier Bernt Reitan Jenssen, administrerende direktør i Ruter i en pressemelding.

LES OGSÅ: Omsider kom bryggen til Fornebu

Fra 1. januar i år

Da prosjektet ble lansert høsten 2012, meddelte gruppelederne for flertallspartiene i fylkestinget gledestrålende at de ville bevilge penger til prosjektet, og at båtruten skulle være i drift fra 1. januar i år. Men slik gikk det ikke.

I juni i fjor måtte fylkespolitikerne innse at fremdriftsplanen hadde vært for ambisiøs. Blant annet måtte det settes av tid til å sette driften av båtruten ut på anbud, og man var avhengig at det fantes tilgjengelige båter som raskt kunne settes i trafikk. Våren 2014 skulle man nok komme i mål.

Men våren ble til august, og usikkerhet om bryggen som skulle anlegges i Rolfsbukta fikk Ruter til å endre oppstartsdato til en gang i september.

LES MER: Fornebubryggen værfast på Sørlandet

«Fra 1. oktober skal MS Tidevind frakte passasjerer fra Fornebu til Aker Brygge i rushtiden», opplyste Ruter i Budstikka 6. august. Men så var det Bærum kommunes tur til å stå bak en forsinkelse. Kommunen hadde ansvaret for at flytebryggen var på plass, men leverandøren greide ikke å holde tidsfristen.

Da åpningsdatoen ble justert til 3. november, regnet man med at man hadde opplevd den siste forsinkelsen. Men den gang ei.

LES OGSÅ: Ønsker Fornebu-båt til Bjørvika

Slept fra Vestlandet

Bryggen skulle slepes fra Vestlandet til Fornebu. Slepet startet 11. oktober og skulle ta en snau uke. Værgudene ville det imidlertid annerledes. Slepebåten ble liggende værfast i Farsund, Kristiansand, Arendal og Langesund.

Og åpningsdatoen måtte igjen forskyves, til 10. november. Nå er bryggen på plass og Tidevind prøvekjørt på strekningen. Båtruten kan omsider åpne.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.