Skip to main content

Fornebubanen får 391 millioner kroner

VISJON: Slik kan Flytårnet stasjon komme til å se ut, ifølge et av bidragene i en arkitektkonkurranse.

Regjeringen foreslår å øke satsingen på kollektivtransport, og vil gi 391 millioner kroner til Fornebubanen.

Det skriver Aftenposten fredag.

– Det er kjempeviktig for Oslo og Akershus å ta unna trafikken til Fornebu på en god måte. Fornebubanen vil også frigjøre mye busskapasitet i Oslo. Når banen åpner blir det ikke behov for så mange bussavganger til Fornebu, sier klima – og miljøminister Ola Elvestuen (V) til avisen.

SE HVOR STASJONENE KOMMER:

12-13 milliarder

Et foreløpig estimat viser at prisen på Fornebubanen kan komme opp i 12–13 milliarder kroner. Mens staten betaler 50 prosent, vil resten bli betalt gjennom bompenger og av Ruter.

– Det er fint at Regjeringen følger opp sin del av avtalen med penger til bygging av Fornebubanen. I Oslo-budsjettet setter vi av til sammen 852 millioner til prosjektet i 2019. Etter flere tiår med planlegging, har dette byrådet sørget for at Fornebubanen snart er klar til byggestart. Det kommer til å bli et stort løft for de kollektivreisende i regionen, sier Oslos samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG).

LES HISTORIEN: Historien om Fornebubanen

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.