Se flere bilder nederst i artikkelen!

Steinar Sande liker å bruke området på Storøyodden. Men de siste dagene har søppelet ligget strødd på det populære tur- og badeområdet. Nå håper han kommunen tar tak.

– Vi har hatt noen venner fra USA på besøk, og jeg hadde tenkt til å ta dem med til Storøyodden. Men så lenge det ser ut som det gjør, vil jeg ikke ta dem med dit, sier Sande.

Bugnende søppelspann og fugler som plukker ut søppel for så å spre det videre rundt på området, er et problem.

– Det er synd det skal se sånn ut. Jeg håper kommunen får ryddet opp i dette, sier han.

LES MER: Endelig fikk de søppel-gjerde

Erkjenner søppelproblem

Hos Bærum kommune er forklaringen på søppelproblematikken dette:

– Problemet er at når søppelspannene er fulle, så setter folk fra seg søppelet ved siden av. Det gjør at fugler og grevling får tak i søppelet og sprer det utover, forteller parkforvalter i Bærum kommune, Henriette Seyffarth.

– Vi tømmer søppel der hver morgen og kjører ekstra i helgene. I går ble det plukket to søppelposer ekstra med søppel som lå strødd utover, sier hun videre.

Kommunen har satt ut en ekstra søppelcontainer på 15 kubikkmeter som folk kan bruke.

– Men det er viktig at folk ikke setter fra seg søppel på utsiden. Da kommer fulgene med en gang. Ta heller med søppelet hjem hvis det er fullt. Det gjelder på alle badestedene vi har, er rådet fra parkforvalteren.

LES OGSÅ: Vaier i blått på strendene 

Får nedgravde containere

Kommunen håper imidlertid at de får bukt med søppelproblemet når de snart får på plass nedgravde søppelcontainere på Storøyodden.

– Vi starter arbeidet neste uke, og regner med å bruke rundt to uker på å få det ferdig. Vi håper folk da har forståelse for at det blir litt anleggsvirksomhet der, sier Seyffarth.

Hun forteller at de nedgravde containerne vil ha tre inndelinger; en for engangsgriller, en for restavfall og en for plast.

– En sånn søppelcontainer rommer rundt 50 vanlige søppelspann, så kapasiteten vil bli mye bedre, avslutter hun.