Skip to main content

Fornebu S kan ta gull i kjøpesenter-Norge

GLEDER SEG: Elisabeth Selvik Hjelle er nå tilbake som senterleder ved Fornebu S. Hun gleder seg over nominasjon som «Årets kjøpesenter».

Kjøpesenteret Fornebu S kan ta gull som «Årets kjøpesenter» i konkurranse med rundt 485 kjøpesentre i Norge.

– Vi er stolte og glade over å ha blitt nominert, sier senterleder Elisabeth Selvik Hjelle ved Fornebu S.

LES OGSÅ: Folketomt senter med stor vekst

Virkelig stas

– Det er virkelig stas å bli satt på kartet i kjøpesenter-Norge. Det er rundt 485 kjøpesentre i Norge, så det er en skikkelig ære å være i topp-tre kategorien, sier hun.

Selvik Hjelle er nå tilbake som senterleder etter tidligere å ha byttet plass med sin Glassmagasin-kollega Anja Løvåsen i perioden da Glassmagasinet i Oslo skulle ombygges og relanseres.

LES OGSÅ: Disse Fornebu S aktørene kan smile bredt

En av tre nominerte

Senteret på Fornebu er én av tre nominerte til prisen.

Det er Nordic Council of Shopping Centers (NCSC) som skal plukke den endelige vinneren.

Prisen deles ut under kjøpesenterkonferansen i Stavanger 19. oktober.

De andre nominerte er City Nord og CC Hamar.

FÅTT MED DEG DETTE? Vil bygge Nord-Europas største akvarium på Fornebu

Både miljø og handel

Juryen trekker frem både miljøargumenter og næringsargumenter for å nominere Fornebu S.

Det heter blant annet at: «Til tross for sterk konkurranse opplever senteret god vekst og handelslekkasjen er redusert. Fornebu S scorer også svært godt på kundetilfredshet», står det i begrunnelsen.

Når det gjelder miljø, blir det fremhevet at Fornebu S er verdens første kjøpesenter som har oppnådd miljøklassifiseringen BREEAM Outstanding, noe de har fått mye oppmerksomhet for.

Klassifiseringen innebærer at det er stilt strenge krav til blant annet materialvalg, energibruk, inneklima og søppelhåndtering.

Senteret er eid av KLP Eiendom.

– Vi er utrolig glade og stolte over nominasjonen. Fornebu S har gjort en lang reise fra tegnebrettet til ferdigstillelse, og det er på mange måter mer enn et senter - det er et sentrum, sier Ellen Solberg, direktør for kjøpesenterforvaltning i KLP Eiendom.

En ny bydel

– Hva tror du selv er hovedårsaken til at dere vokser på Fornebu?

– Vi tror og håper vi er flinke til å gi kundene og naboene det de vil ha, og er under konstant forbedring. Vi har stor tro på Fornebu som nytt sentrum og en ny «bydel». Vi brenner for det vi jobber med, sier en stolt senterleder, Selvik Hjelle.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.