Lysaker-arkitekter hedret for skolebygg

Lysaker-arkitekter fra Link Signatur fikk pris for dette skolebygget i Moss.

Lysaker-arkitekter fra Link Signatur fikk pris for dette skolebygget i Moss. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Arkitektfirma Link Signatur på Lysaker ble i dag tildelt Moss by sin pris for god byggeskikk 2009.

DEL

– Vi er veldig glad for denne prisen. Bygget er et verk som er blitt veldig flott, og det fortjener en hederlig pris, sier Geir Odd Målsnes, teamleder for Link Signaturs arkitekter på Lysaker.

I dag ble Målsnes og resten av arkitektene ved avdelingen på Lysaker, tildelt Moss by sin byggeskikkpris for uttegningen av Kirkeparken videregående skole i Moss.
Den nye videregående skolen for allmenn- og yrkesfag har opptil 1.200 elever og 200 ansatte. Skolen ble bygget i flere etapper fra 2004 til 2009 for 500 millioner kroner.

Samspill med omgivelsene

Det er blant annet byggets gode samspill med omgivelsene, arkitektene i Link Signatur får ros for. Skoletomten er plassert midt i Moss bysentrum, med den gamle kirken fra 1860-tallet som nærmeste nabo.


– Vi har lagt stor vekt på å bevare skolens særpreg, samtidig som vi innfører noe helt nytt. Målsettingen har vært å finne frem til en optimal utforming av et stort komplekst og moderne skoleanlegg, og innpasse dette som et positivt bidrag til byen og sine nære omgivelser, sier Målsnes.

- Viktig pris

Administrerende direktør, Siri Legernes, for Link Signatur, mener prisen er viktig for arkitektfirmaet.


– Det er veldig stas å bli hedret. Det betyr at folk ser hva vi gjør og hvilken kvalitet vi har på arbeidet vårt. I tillegg til at hederen motiverer oss internt i firmaet, har det også betydning for vår kunder, sier hun.

Artikkeltags